Embers (be) + Aroma Di Amore (be)

Embers (be) + Aroma Di Amore (be)

zaterdag 05/03/2016

Embers

Embers, sinds 2009 Oudenburgs belangrijkste industriële exportproduct, fabriceert grijszwarte songs gestut door brutale tribale klankmachines en een West-Vlaamse woordenbrij. Akelig boeiend, bevreemdend ironisch, maar bovenal waanzinnig eigenzinnig.

Met hun poten diep in de West-Vlaamse klei, brengt het tweehoofdig Dadaïstisch orkest genaamd Embers, een steeds eigenzinniger kruising tussen industrial, avantgarde, elektro en neofolk voort. Deze vreemdsoortige bastaard, gebekt met een stevig West-Vlaams accent, en niet vies van een lekkere brok zwarte humor, baart in 2016 al een derde plaat.

Embers’ eersteling ‘Lichtzwart’ (2011) groeide uit de voedingsbodem van bands als Swans, Coil, Sigmund Und sein Freund en Novy Svet. Urgent.fm, en zeker Gonzo Circus worden instant fan en Gonzo programmeerde de band dan ook tot twee maal toe op Mind The Gap. Opvolger ‘Kout’ (2013) toonde een band die zijn weg dieper uitspit: brutale art ‘brut’, met hun kenmerkende West-Vlaamse lyriek, luidkeels onder het credo ‘Let’s do it a dada!’. Beluister ter referentie de fantastische song ‘Ertefretter’, en ontdek de post-industriële soundtrack bij uitstek voor de Polderapocalyps.

Na hun residentie op Theater aan Zee, op uitnodiging van Pieterjan ‘Madensuyu’ Vervondel en een show in de Amsterdamse Brakke Grond, verschijnt in najaar 2016 Embers’ derde worp. Reikhalzend uitkijkend naar de volgende Danse Macabre extra-ordinaire van deze Vlaamse primitieven, kunnen we ons in afwachting al opwarmen aan deze show.

Aroma Di Amore

Aroma Di Amore bewijst opnieuw dat Nederlands dé voertaal kan zijn voor experiment, tegendraadse ideeën en engagement. Met een schare trouwe fans in hun gevolg, schudde de band het slaperige Vlaamse muzieklandschap van de jaren ’80 eens deftig wakker. Anno 2016 geeft Aroma Di Amore terug ‘Zin’ aan het leven!

Muziekclub 4AD en het universum van Aroma Di Amore zijn ouwe geliefden… In mei 1988 prijkte de band op onze allereerste concertaffiche en sindsdien, met de regelmaat van een aftandse klok, en in steeds veranderende gedaanten als De Legende of Elvis Peeters solo, zijn ze graag geziene gasten op het 4AD-podium.

Aroma Di Amore¸ Humo’s Rock Rally-finalisten in het jaar des heeren 1982, pionierde met een symbiose van elektronische ritmes, met afwisselende sinistere of baldadige gitaren. Elektronica gecombineerd met rock, fungeerde als fundament voor vlijmscherpe gitzwarte Nederlandstalige teksten, gespeend met een flinke brok maatschappijkritiek, en onconventionele songstructuren. In die tijd ontsproot vernieuwing aan de oevers van de Dijle met Gorilla Dans de Samba (ep, ’83), Voor De Dood (maxisingle ’84) Harde Feiten (lp ’86) of KoudvuuR (lp ’87). De cultstatus van de desolate electronica-postpunkchansonniers Aroma Di Amore was gevestigd.

Na een kwarteeuw stilte maakte de groep rond gitarist Fred Angst, bassist Lo Meulen en zanger Elvis Peeters een stevige come-back. Na ‘Samizdat’ in 2012 verschijnt nu ‘Zin’, waarbij auteur Elvis Peeters -nog steeds- zijn vinger aan de kloppende pols van deze verwarrende tijden houdt. Voor het eerst in een vijfmansbezetting op ons podium, presenteren deze boegbeelden van de Belgische alternatieve muziekscene hun meest diverse album tot nu toe.

VVK 9€

ADD 11€

LID 7€

Locatie: 
4AD, Kleine Dijk 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 50 48 94

Evenement zoeken