Eén vleugel, één been (+7) – Pantalone

Eén vleugel, één been (+7) – Pantalone

donderdag 29/12/2016

Een muzikale vertelling over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos

 

De Standvastige Tinnen Soldaat is één van de bekendste verhalen van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. De reis van dit kleine stukje speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

 

De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Pianist Kiyotaka Izumi doet de muzieknoten golven en trillen. Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. En Eva De Mul geeft de ruimte vorm.

 

tekst & vertelling: Dimitri Leue | piano: Kiyotaka Izumi | concept & muziekdramaturgie: Chloë Herteleer & Liesbet Vereertbrugghen | scenografie, kostuums, decor: Eva De Mul | productie: Pantalone in coproductie met deSingel en in samenwerking met Klara

Locatie: 
CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2b, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 79 32 50

Evenement zoeken