Duynewake 2016

Duynewake 2016

zaterdag 02/07/2016

Duynewake is een tweejaarlijks evenement in Bredene aan zee, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 2 juli. Naast het herdenken van de op zee-gebleven Bredenaars is Duynewake vooral een festival met een boodschap, christelijke geïnspireerd, maar toegankelijk voor een breed publiek. Via muziek, poëzie, dans, lekkernijen en ruimte voor ontmoeting bieden we telkens weer een geslaagde zomeravond aan vele bezoekers, jong en oud, toeristen, Bredenaars, gelovigen, niet-gelovigen.

De Duynewake start om 18.00 u. met een vissersmis aan de visserskapel opgeluisterd door Speelgroep Ocarina. Na de viering gaan we in processie naar de vloedlijn, begeleid door leden van de folkloregroep De Korre en Boreas. Daar wordt middels een evocatie hulde gebracht aan al wie op zee het leven liet, vissers, matrozen, zeelieden, maar ook de vele drenkelingen wiens hoop op een beter leven op de zeebodem rust. Dansschool Severine en theatergroep Ruach vullen deze sfeervolle wake op eigentijdse wijze in. Een vissersmarkt vormt achteraf het decor voor een gezellig samenzijn.  Naast traditionele vissersambachten door folkloregroep De Korre kun je er genieten van (folk)optredens van Boreas en Variomatic, animatie, drank- en eetstandjes met lekkers uit de zee. Hiervoor konden we de Oostendse Visbakkers strikken.

De evocatie vindt plaats op het strand ter hoogte van Strandpost 6 ‘De Duinpan’. Achteraf is het aangenaam vertoeven in de, voor de gelegenheid verkeersvrije, Klemskerkestraat. Het geheel gratis toegankelijk.

 

Locatie: 
, Terrein Klemskerkestraat, BredeneWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 23 68 06

Evenement zoeken