Drawing Days

Drawing Days

vrijdag 28/09/2018 tot zondag 30/09/2018

Na succesvolle edities in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt, meert het festival dit najaar aan in Oostende. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018 wordt de stad aan zee dé tekenhoofdstad van België.

Drie dagen lang, op zoveel mogelijk plaatsen, gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen.
Jong en oud, ervaren of absolute beginner: we roepen iedereen op om mee te doen en Oostende om te toveren tot één groot atelier vol ideeën en spektakel.
Workshops, lezingen, tentoonstellingen en vooral tekenacties door de hele stad: dat willen we met Drawing Days tot stand brengen.

De kunstacademie aan Zee kan natuurlijk niet ontbreken op dit festival en we zijn dan ook ruim aanwezig op diverse locaties. Leerlingen gaan de straat op en tonen klassikaal op diverse openbare locaties hoe ze met tekenen omgaan. Op de Cultuurmarkt in MuZee toont KAZ wat interessant is aan een opleiding  met tekenen als basis, en dit aan de hand van enkele kleine creatieve activiteiten. Ook worden op de Kunstencampus (Ieperstraat 35) reuze Lettersculpturen grafisch bewerkt en je kunt er een demonstratie zien van ‘beeldpartituren’, audio- improvisaties op vorm en kleur. Bezoekers worden overal uitgenodigd om deel te nemen.

Als interactief project worden ‘Doorgeefdagboekjes’ verspreid, elke dag een tekening voor een schitterend participatief verhaal!. Wie ons tot slot wil helpen met de getekende speelstraat in samenwerking met de jeugddienst is zeker welkom!

Locatie: 
Kunstacademie Aan Zee, Dr. Verhaeghestraat 7, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059/706583

Evenement zoeken