Dolle dagen

Dolle dagen

donderdag 01/01/1970 tot maandag 16/06/2014

Op vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 juni zijn Ieper en de deelgemeenten in de ban van de Dolle Dagen: gezellig en voordelig winkelen in een verkeersvrij historisch kader. Enkele dagen voor de start van de officiële soldenperiode vormt deze braderie hét moment bij uitstek voor uw zomerse aankopen.

Sinds enkele jaren komen de handelaars van de Boter-, Boomgaard-, Diksmuide-, Menen- en Tempelstraat al op vrijdag vanaf 14.00 uur de straat op om hun waren aan te prijzen. Ze worden hierin gevolgd op zaterdag vanaf 9.00 uur en op zondag vanaf 10.30 uur door hun collega’s van het Vandenpeereboomplein, de Rijsel- en Stationsstraat en de Grote Markt. Dankzij deze dubbele regeling op vrijdag blijft het stadscentrum de ganse dag zowel met de wagen als met het openbaar vervoer bereikbaar.

Uiteraard ligt de nadruk van de Dolle Dagen in de eerste plaats op het genieten van soldenprijzen nog voor die solden officieel van start gaan. Twee weken voor de wettelijke datum al kan men er zomerse koopjes aanschaffen met een flinke korting. Bovendien kan het shoppen worden gecombineerd met een gezellig terrasje en heel wat leuke animatie. Tijdens het braderieweekend worden op de Grote Markt bijvoorbeeld de kwalificatiewedstrijden van het Belgisch Kamioenschap Beachvolley georganiseerd.

Op zaterdagmiddag organiseren La Freak Style, Lederwaren Parmentier en Optiek Porteman hun traditionele modeshow in de Rijselstraat. In de Menenstraat kan je op zondag terecht voor een modeshow ter hoogte van ’t Kappershuis. Geniet op zondagnamiddag vanaf 15.00u op de Grote Markt van het optreden van de Bede School, een 30-koppige band uit Engeland.

De Ieperse duikclub ‘Fun Divers’ is voor het tweede jaar op rij van de partij tijdens de Dolle Dagen. Zij richten opnieuw een stand in van om en bij de 200 m² met een groot zwembad, waar wie zin heeft een gratis initiatie kan krijgen. Om de dorstige kelen te smeren is er een cocktailbar, uiteraard voorzien van de nodige exotische muziek, die het vakantiegevoel volledig tot leven zal brengen.

Vlot parkeren tijdens het Dolle Dagenweekend kan op het Vandenpeereboom- en Sint-Maartensplein, de Esplanade, het Colaert- en Stationsplein, de Oudstrijderslaan, het stedelijk sportcentrum (centrum bereikbaar via de vestingbrug) of op één van de randparkings die de stad rijk is (Rijselsepoort, Tulpenlaan, Minneplein, Leopold III-laan).

Locatie: 
, , Ieper


Evenement zoeken