Digidokter: Streamingproducten en -diensten

Digidokter: Streamingproducten en -diensten

zaterdag 16/04/2016

Maak kennis met ‘Digidokter’, een initiatief van ARhus en Vormingplus MZW. Na de lezing over een specifiek ICT-onderwerp volgt een ‘spreekuur’ waarin je allerhande vragen kan stellen over pc’s, tablets, internet en apps.

Verzamelwoede lijkt van alle tijden, en de entertainmentindustrie heeft er decennialang handig op ingespeeld. In de jaren ’70 en ’80 verzamelden we vlijtig vinylplaten, VHS- en audiocassettes. In de jaren ’90, tijdens de hoogdagen van de ‘fysieke media’-consumptie, hamsterden we enorme hoeveelheden CD’s en DVD’s. In de jaren ’00 (de ‘nillies’) is het tij echter beginnen keren, door de opmars van PC’s en van internet. Eerst vond de verzamelwoede nog een nieuwe vorm in het vergaren van – veelal illegale – mp3-tjes (eerst via Napster, dan via iTunes e.a. legale platformen). Maar in een ‘altijd-online’-wereld waarin we ons vandaag bevinden is het lokaal hamsteren van media steeds meer een futiele onderneming. Toegang in plaats van bezit, dat lijkt het nieuwe model te worden. ‘Streaming’ als Spotify (2008) zag het levenslicht. Talloze andere volgden snel, met als laatste wapenfeit de lancering van Netflix in België.

In deze lezing/demo maken we je wegwijs in de jungle van streamingproducten en -diensten. Behalve een verkenning van de ‘diensten’ bekijken we ook een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth speakers, Sonos, Apple TV, Chromecast,…). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen, of zijn er goedkopere alternatieven?

Na de lezing (10u15-11u15) volgt een ‘spreekuur’ (11u15-12u15) waarin je allerhande PC-vragen kunt stellen. Gelieve de vraag vooraf door te sturen naar digidokter.vormingplusmzw.be.

Gene Vangampelaere is technologie-adviseur bij Howest.

Wanneer: zaterdag 16 april van 10u15 tot 12u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel)
Toegangsprijs: 3 euro
Inschrijven: via Vormingplus MZW

Foto: © Netflix

Locatie: 
ARhus, De Munt 8, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 69 18 00

Evenement zoeken