DELIRIUM BLUES FESTIVAL @ “Back to Rory Gallagher”

DELIRIUM BLUES FESTIVAL @ “Back to Rory Gallagher”

zaterdag 04/04/2015

”Zanger-gitarist Mick Rogers van de legendarische band “Manfred Mann’s Earth Band komt naar het Delirium Blues Festival”
Het Delirium Blues Festival krijg voor eenmalig de ondertitel ‘Backt to Rory Gallagher’. Naar het voorbeeld van het Rory Gallagher Festival in Ballyshannon Ireland.
“Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Rory Gallagher overleed, de perfecte insteek voor een hommage”, zegt Dominiek. “Die organiseer ik eenmalig en naar het voorbeeld van het Rory Gallagher International Tribute Festival dat jaarlijks plaatsvindt in zijn geboorteplaats Ballyshannon. De organisatoren van dat festival verlenen hun medewerking en ik kreeg ook de zegen van de familie Gallagher. Het wordt geen tribute, maar de zeven bands die zullen optreden zullen elk een tweetal nummers van Rory Gallagher brengen. Welke wordt bepaald in Ierland. Dankzij het eerbetoon zal het festival iets meer rock getint zijn dan anders, maar de blues zal nooit ver weg zijn. Ik vermoed wel dat we hierdoor meer toeschouwers zullen lokken, omdat de affiche muzikaal iets breder is.
De namen v.d. bands die op het bluesrock festival spelen zijn.
The Sharpees faet. Mick Rogers + Brendan O’Neill
Nine Below Zero
The Sean Webster Band faet. Carl Wyatt
The Tom Kilner Band
The Meryn Bevelander Band
Aymeric Silvert
Blues Popers
-Met zanger gitarist Mick Rogers heeft Delirium een exclusiviteit voor België! En die kwam eerder uit onverwachte hoek ! Ik had al een tijdje nauwe contacten met William Mead (de man achter The Sharpees), en hij stelde me voor om met zijn band The Sharpees + Brendan O’Neill (Rory Gallagher / Nine Below Zero) en met niemand minder dan Mick Rogers af te zaken naar Roeselare! Dit was zo geregeld. Mick Rogers is natuurlijk beter bekent als zanger gitarist van ‘Manfred Mann’s Earth Band’, Rogers stond aan de wieg van MMEB tot en met de dag van vandaag. Manfred Mann maakte naam in de jaren ’60 en had veel succes in die periode, maar in de jaren ’70 deden ze er nog een schepje bovenop, en hadden grote hits als Mrs. Henry, Joybringer, Father of day father of night, Blinded by the Light en Davy’s on the Road Again. Zo stonden ze in ’77 als hoofdact op Pinkpop! Wist je trouwens dat naast de stem en producer van Manfred Mann’s Earth Band (en andere bands), Mick nu vooral als songwriter bezig is? Zijn laatste CD, Album ‘Sharabang’ is een juweeltje en moet je als blues liefhebber beslist in je collectie hebben. Gelegenheidsband van Mick Rogers is de in uk hoog aangeschreven ‘The Sharpees’ deze Britse blues band wordt zoals hun website weerklinkt “The very best of British Rhythm and Blues” genoemd. Hun crossover blues met een rock invloeden weerlegt hoge energie, sterk beïnvloed door ‘George Thorogood’, ‘Dr Feelgood’, ‘Tom Petty’, ‘The Stones’ en natuurlijk ‘Rory Gallagher”! Ook brengt Rogers nog een extraatje meen, namelijk niemand minder dan drummer Brendan O’Neill van (Rory Gallagher / Nine Below Zero) en ‘The Sharpees’, Brendan O’Neill (Irl) werd geboren in Belfast, Brendan begon drums te spelen op 12 jarige leeftijd. Zijn voor liefde ging toen uit naar ‘The Buddy Rich Big Band’. In 1976, won Brendan als jazz-muzikant het prestigieuze “London Arts Association Concour… Tot hij op een dag toenadering kreeg van ene ‘Rory Gallagher’ en Brendan opnam in zijn band. 10 jaar speelde Brendan O’Neil in de band van Gallagher. O’Neill drumt nu nog bij ‘Below Zero Nine’.

Verder staat ook Carl Wyatt “superieur slide en Cigar Box gitarist” – The Sean Webster Band “apsolute tof in Groot-Britane” – The Tom Kilner Band “coming man in uk, met stem van Rory” – Aymeric Silvert “speelde al op befaamde Rory Gallagher te Ballyshannon” – Blues Popers “bluesy mix van ‘Tom Waits meets Howlin’ Wolf over Rory Gallagher” en The Meryn Bevelander Band “Meryn is één 11 jarig wonderkind op gitaar” op de affiche van het 22ste Delirium Blues Festival.

‘Tot vorig jaar vond het festival plaats in Lichtervelde (En 15 jaar te Handzame), vertelt organisator Dominiek Hemeryck. ‘Ik heb daar vijf jaar mijn festival gehad. Dit jaar verhuist het naar Beveren, in de eerste plaats omdat ik zelf ook verhuisd ben naar Beveren. Daarnaast is de groene locatie van Dosco Beveren er prachtig. Toch verlaat ik Lichtervelde met een zekere wrange nasmaak tegenover enkele goede vrienden(muziekfans), maar ja Beveren is voor hun heus niet ver en volgen het Delirium blues festival zeker, net als de vele trouwen fans van overal in de Benelux.
De eerste Beverse editie van Delirium Blues Festival vindt dus plaats op 4 april 2015. Het wordt een bijzondere editie. In 2010 bracht Dominiek met zijn festival al een eerbetoon aan gitaarvirtuoos Jimi Hendrix en deze keer is bluesicoon Rory Gallagher aan de beurt.
Een betere line-up kon organisator Dominiek Hemeryck niet vinden voor het Delirium Blues Festival, ons gedacht!
Start = 18.30u vvk 20 € add 25 €

Locatie: 
De Nieuwe Deure, Izegemsaardeweg 30, Beveren (Roeselare)Website: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0477/61 83 88

Evenement zoeken