De Noordzee door Dr. Jan Seys

De Noordzee door Dr. Jan Seys

vrijdag 14/02/2020

De “Sound of Sea”, onze kust anders bekeken. Het is een cliché te stellen dat we op een Blauwe Planeet leven. We moeten heus de ruimte niet in om vast te stellen dat niet het land, maar de zeeën en oceaan het beeld van de Aarde bepalen. Toch kan het geen kwaad even stil te staan bij het belang van deze immense watervlaktes op onze samenleving. Op hoe ons weer en klimaat erdoor worden gestuurd, allerlei natuurlijke rijkdommen eruit kunnen worden gewonnen of wat oceaan en energie gemeen hebben. Ook loont het de moeite in te zoomen op de fascinerende geheimen en geluiden van de diepzee, de gif mechanismen en eetbaarheid van kwallen of op de veranderingen die zich in de loop van de geschiedenis in het zilte nat hebben afgespeeld.

Dr. Seys is woordvoerder van het Vlaams Instituut voor de Zee. Als marien bioloog startte hij zijn carrière in Belgisch en Nederlands zee- en estuariën onderzoek en als manager van een samenwerkingsproject zee wetenschappen tussen Kenia en België. Sinds 2000 verdiept hij zich bij VLIZ in wetenschapscommunicatie en -educatie. Vanuit een specifieke interesse in het betrekken van het breed publiek, is hij de motor

achter burgerwetenschapsinitiatieven als ‘SeaWatch-B’ en de ‘Grote Schelpenteldag’. Hij is een veel gevraagd spreker, eindredacteur van het tijdschrift ‘De Grote Rede’ en auteur van het boek ‘Onze kust anders bekeken’.

 

Locatie: 
Centrum Ysara Nieuwpoort, Dienstweg Havengeul, NieuwpoortWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0475813316

Evenement zoeken