Das Fräulein Kompanie – Tristesses

Das Fräulein Kompanie – Tristesses

dinsdag 24/04/2018 tot woensdag 25/04/2018

Op het einde van het theaterseizoen halen we een absolute topper in huis. De voorbije twee jaar sloeg deze spraakmakende voorstelling publiek en programmatoren tot verstomming op internationale podia en festivals.

Met TRISTESSES creëerde de Waalse theatermaakster Anne -Cécile Vandalem een even bizarre als beklijvende theaterervaring, zowel op het vlak van verhaal, spel, enscenering en sfeer.

Wanneer het plaatselijke slachthuis in een klein onooglijk dorpje in Denemarken failliet gaat, trekken de meeste inwoners weg naar het vasteland. Acht eilandbewoners blijven achter. Zij worden het slachtoffer van de speculaties van een rechtse populistische partij, die meer dan één hand had in het faillissement van het slachthuis.

De voorzitster van de partij en toekomstige premier van het land, vereert ‘Tristesses’ met een bezoek, maar komt in verdachte omstandigheden om het leven. Alles lijkt op zelfmoord, maar haar dochter wil er het fijne van weten. Zij stelt de eilandbewoners voor om het slachthuis om te vormen tot de eerste filmstudio van de partij. Dit voorstel legt zoveel geheimen bloot dat zelfs de doden uit hun graf opstaan. Het noodlottige tij is niet meer te keren.

Locatie: 
MaZ, Magdalenastraat 27, Sint-AndriesWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken