Dans Dans (b) + Sons Of Kemet (uk)

Dans Dans (b) + Sons Of Kemet (uk)

dinsdag 29/07/2014

Dans Dans is het psychedelische jazzrock trio dat Bert Dockx (Flying Horseman) deelt met Lyenn Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona). Improvisatie en samenspel staan centraal in hun aparte mix van psychedelica, diepe blues en drones. De drie heren wisten hun liefde voor zowel rock als jazz met succes te versmelten tot een eclectisch en opwindend geheel. Hun inspiratie reikt van Sun Ra over Thelonious Monk en Ennio Morricone tot Wannes Van De Velde.
Hun debuut scoorde begin vorig jaar 4 sterren in De Morgen en live werden ze tot het beste wat Oor het laatste decennium meemaakte gebombardeerd.
Dit concert is meteen ook de officiële cd-voorstelling van hun nieuwe album dat uitkomt bij Unday Records (Flying Horseman, Trixie Whitley, …).

Sons Of Kemet is ongetwijfeld één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. Hun debuutplaat uit 2013 kreeg wereldwijd lovende kritieken en leverde de band datzelfde jaar o.a. een award als ‘Best Jazz Act’ op tijdens de fel gegeerde Britse MOBO Awards. De titel van de plaat – ‘Burn’ – is niet lukraak gekozen. De muziek van dit atypische jazzkwartet klinkt met name uiterst explosief.

Aan de basis van hun muziek ligt een stevig ritmisch fundament, gevormd door twee drummers, Seb Rochford en Tom Skinner. De inventieve ritmische dialogen tussen beide drummers worden van extra ‘poer’ voorzien door het pompende tubaspel van Oren Marshall, die daarnaast via allerhande elektronica en fx het geheel in een psychedelisch jasje steekt. De voornaamste melodische insteek komt van saxofonist Shabaka Hutchings. Deze jonge Brit met roots in Barbados, wist in geen tijd een respectabele carrière. Van BBC Radio 3 kreeg hij de titel ‘New Generation Jazz Artist for 2010’ opgespeld. Dit leverde hem o.a. een plaats op in de band van Courtney Pine en het afro space jazz ensemble The Heliocentrics.
Zelf omschrijven Sons Of Kemet hun muziek als een mix van jazz, Caribische folk en muziek uit de Afrikaanse diaspora.

Locatie: 
Cactus Club @ Biekorf, Sint-Jakobsstraat 6, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken