Dans Dans (b) + Nordmann (b)

Dans Dans (b) + Nordmann (b)

zaterdag 29/11/2014

Dans Dans is het psychedelische jazzrock trio dat Bert Dockx (Flying Horseman) deelt met Lyenn Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona). Improvisatie en samenspel staan centraal in hun aparte mix van psychedelica, diepe blues en drones. De drie heren wisten hun liefde voor zowel rock als jazz met succes te versmelten tot een eclectisch en opwindend geheel. Hun inspiratie reikt van Sun Ra over Thelonious Monk en Ennio Morricone tot Wannes Van De Velde.
Hun debuut scoorde begin vorig jaar 4 sterren in De Morgen en live werden ze tot het beste wat Oor het laatste decennium meemaakte gebombardeerd.
Dit concert is meteen ook de officiële cd-voorstelling van hun nieuwe album dat uitkomt bij Unday Records (Flying Horseman, Trixie Whitley, …).

Nordmann is een internationaal viertal dat op even gekke als geniale wijze rock met jazz combineert. Sinds de oprichting 2 jaar geleden behaalden ze de ene prestigieuze prijs na de andere. Ze wonnen de Muziekmozaiek wedstrijd in 2012, de Storm! Contest 2013 en eindigden op de derde plaats tijdens de gerenommeerde internationale jazz competitie op Jazz Hoeilaart 2013. In 2014 behaalden ze een opmerkelijke tweede plaats op Humo’s Rock Rally, waarmee ze bewezen dat ze zowel in het jazz- als het rockcircuit thuishoren. Momenteel bezig als een niet te omzeilen projectiel alle podia in de Benelux te veroveren.

Locatie: 
Cactus Club @ Biekorf, Sint-Jakobsstraat 6, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken