Dag van de Trage Weg 2021 met feestelijke inwandeling van een nieuwe verbinding!

Dag van de Trage Weg 2021 met feestelijke inwandeling van een nieuwe verbinding!

zaterdag 16/10/2021

Op 16 oktober is het Dag van de Trage Weg. Jaarlijks wordt er in samenwerking met de dienst milieu, de dienst cultuur en de milieuraad een wandeling georganiseerd langs en rond trage wegen en wordt er een nieuwe trage weg of verbinding tussen trage wegen feestelijk geopend.

Voor de editie 2021 zal de verbinding tussen de Keibergstraat en de Reigermolenstraat geopend worden. Voor het openen van deze trage weg wordt er voorzien in een georganiseerde wandeling. Deze wandeling wordt zowel in groep georganiseerd als individueel. Loop- en wandelclub Presto maakte reeds 2 wandelingen op die starten aan de sporthal in Ichtegem (Keibergstraat):

De eerste route is 4 km lang en passeert langs vier trage wegen.

De tweede route is 7 km lang en passeert langs zes trage wegen.

Beide routes starten aan de inrit van de parking. Daar zullen de routes ook afgebeeld worden. Vanaf de parking steken we de Keibergstraat over en beginnen we de wandeling in de Weidestraat. De route wordt aangeduid met fluogele pijlen. Op een bepaald punt (in de Veldstraat) splitsen de routes. Een bord met pijlen markeert welke richting men moet volgen voor de gekozen afstand. Beide routes eindigen op de parking aan de sporthal.

Zaterdag 16 oktober om 10u wordt de route van 4 km ingewandeld. Afspraak aan de sporthal te Ichtegem. De wandeling eindigt ook terug aan de sporthal in Ichtegem waar de gemeente een drankje voorziet.

De route wordt gemarkeerd tot na het weekend en blijft ook nadien nog toegankelijk voor individueel wandelplezier.

Locatie: 
Sporthal Ichtegem, Keibergstraat 32, IchtegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 34 11 39

Evenement zoeken