CWRM: maak een beeldje uit klei voor iedere WOI-gesneuvelde in ons land

CWRM: maak een beeldje uit klei voor iedere WOI-gesneuvelde in ons land

maandag 25/04/2016 tot zaterdag 30/04/2016

In de laatste week van april ontvangt Koekelare Coming World Remember me (CWRM), een workshop waarbij er één kleibeeldje voor iedere WOI gesneuvelde op Belgische bodem gemaakt kan worden. Deelnemen kost amper 5 euro. Plaats van het gebeuren: CC De Balluchon. Om praktische redenen is wel aangewezen om op voorhand in te schrijven.

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd onder de titel Coming World Remember Me (CWRM) workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei. Eén beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem uit de Eerste Wereldoorlog. Op het einde van de herdenkingsperiode, in 2018, komen alle beeldjes samen in een grote kunstinstallatie in het provinciaal domein De Palingbeek in Ieper.

De gemeente Koekelare wil hier graag zijn steentje toe bijdragen en biedt dan ook een workshop aan waar iedereen die dat wil zo’n beeldje kan maken voor amper vijf euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort aan een goed doel dat kinderen helpt in oorlogssituaties. Een beeldje maken neemt ongeveer drie kwartier in beslag. Je kunt hiervoor terecht in de foyer van De Balluchon op maandag 25 april van 18u tot 20u, op woensdag 27 april van 13u tot 17u en op zaterdag 30 april van 10u tot 12u en van 13u tot 16u.

Door deel te nemen aan dit project word je peter of meter van je beeldje en ontvang je een certificaat van deelname met hierin een dog tag (het bekende soldatenidentiteitsplaatje) met CWRM stempel. Op deze dog tag staat, naast je eigen naam, ook een slachtoffernaam uit de digitale ‘Namenlijst’ die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld.

Wil je meer weten? Surf naar www.cwrm.be. Uit praktische overwegingen vragen we wel om op voorhand in te schrijven via cultuurdienstkoekelare@outlook.com of 051/61 04 94 en je voorkeur voor datum en uur door te geven.

Locatie: 
CC De Balluchon, Moerestraat 19, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/610494

Evenement zoeken