Cult!Live: Raketkanon plays Oldboy

Cult!Live: Raketkanon plays Oldboy

vrijdag 20/04/2018

MOOOV Filmfestival, Cactus Muziekcentrum vzw, Het Entrepot, i.s.m. Cultuurcentrum Brugge, slaan de handen opnieuw in elkaar voor de derde editie van Cult!Live. Het principe is even eenvoudig als aantrekkelijk: een artistiek uitdagende band componeert een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de Brugse Stadsschouwburg. Voor deze editie maakte Raketkanon een nieuwe score voor de Zuid-Koreaanse cultprent Oldboy.

De Gentse noiserockformatie Raketkanon staat bekend als de gevaarlijkste liveband des vaderlands. Met hun snoeiharde mix van metalgitaren, mokerende drums en overstuurde vocals herleidt de groep elk podium op haar weg tot een hoopje smeulende as. Maar evengoed kan Raketkanon dreigend slepen en zit hun complexe muziek vol scheve ritmes en crescendo’s. Hun tweede album ‘RKTKN#2’ werd overal enthousiast onthaald, met een drukke EU-tour en uitverkochte AB als hoogtepunt.

In het rode pluche van de Brugse Stadsschouwburg presenteert Raketkanon hun nieuwe soundtrack bij de Koreaanse cultfilm ‘Oldboy’ van Park Chan-wook. Een existentiële nagelbijter boordevol Shakespeareaans geweld waarin Oh Daesu, na 15 jaar zonder reden gevangen te zitten, plots vrij komt. Ondertussen werd zijn vrouw vermoord, zit zijn dochter bij een adoptiegezin en mocht hij alles volgen op televisie, zijn enige contact met de buitenwereld. Hij trekt op een wraaktocht waar Hamlet een puntje kan aan zuigen en waarbij regisseur Park Chan-wook niet maalt om een spatje bloed meer of minder. Raketkanon + Oldboy: a match made in hell.

Locatie: 
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken