Cult!Live – Illuminine presents music inspired by ‘Corn Island’

Cult!Live – Illuminine presents music inspired by ‘Corn Island’

vrijdag 22/04/2016

Een co-productie van MOOOVCactus Muziekcentrum en Het Entrepot. ———–
Voor Cult!Live wordt aan een Belgische band gevraagd om een nieuwe soundtrack te spelen bij een film. Voor deze editie kozen we Illuminine, die de Georgische film ‘Corn Island’ van George Ovashvili onder handen neemt, live uitgevoerd door strijkers, piano, blazers en fijne electronica in de majestueuze Liberty Cinema. 

Illuminine is het geesteskind van Leuvenaar Kevin Imbrechts. Zijn noordelijk aandoende ambient en contemporary classical lonkt naarÓlafur ArnaldsA Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm. Zijn eerste langspeler, ‘#1′ (Zealrecords) werd onder handen genomen in de IJslandse studio’s van Sigur Rós, onder auspiciën van hun sound engineer. Ondertussen heeft ILLUMININE er een boerenjaar op zitten, met prominente spots in het clubcircuit, de grote Vlaamse Cultuurhuizen en opgemerkte passages op showcasefestivals als Glimps en Eurosonic.

Corn Island (film) neemt je mee naar een rivier op de natuurlijke grens tussen Georgië en Abchazië, twee landen die met elkaar in oorlog liggen. Iedere lente ontstaan in deze bergstroom tijdelijke eilanden die een zegen zijn voor de lokale boeren. Zij verlaten de onvruchtbare rivierbedding voor de rijke bodem van de eilanden en proberen genoeg maïs te groeien om hun families door de strenge winter te helpen.

‘Corn Island’ is een film die ruimte geeft voor reflectie, een film die je beeld voor beeld mee laat genieten van de adembenemende schoonheid van een streek geteisterd door oorlog. Voor Cult!Live herwerken we de film van George Ovashvili tot een audiovisueel stukje kunst van 73 minuten.

De afterparty is in vakkundige handen van Harted, een veelbelovende producer uit de Moodfamily-stal. Voor fans van Nicolas Jaar, Kiasmos en John Talabot. Visuals bij de liveset worden voorzien door Villa Bota.

 

 

 

Locatie: 
Cinéma Liberty, Kuipersstraat 23, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken