Concert Cantores ‘Let my people go’ : Requiem van J. Rutter / Negro Spirituals van M. Tippett

Concert Cantores ‘Let my people go’ : Requiem van J. Rutter / Negro Spirituals van M. Tippett

zaterdag 14/11/2015

Cantores herdenkt de 150ste verjaardag van de afschaffing van de slavernij in de VS, zonder de realiteit van het heden uit het oog te verliezen. ‘1865-2015 – LET MY PEOPLE GO’ is een roep naar vrijheid en een ode aan wie die vrijheid niet kende.
Cantores laat zich voor dit alles bijstaan door het Martinelli Kamerorkest (Cindy Schrijvers, fluit – Eva Debruyne, hobo – Phyllis Bartholomeus, cello – Andrea Voets, harp, Sam Gevers en Ruben Vanden Broucke, slagwerk – Jan Vuye, orgel) en sopraan Kristien Nijs. De hedendaagse componist Rutter slaagt erin om de modern klinkende harmonieën af te wisselen met heel aantrekkelijke en hedendaagse melodieën. Dit maakt dit werk uitermate geschikt voor een zeer divers publiek: van de ervaren luisteraar tot het brede publiek. Ook de jeugdige luisteraars zullen dit werk zeker appreciëren. Het concert start met vijf Negro Spirituals van Michael Tippett. In combinatie met het Requiem van Rutter zorgen zij voor een stemmig en diepgaand avondvullend programma.

Tickets kosten 18 euro in voorverkoop (add: 20 euro / -12 jaar: gratis) en kunnen gereserveerd worden via kaarten@cantores.be of 050 38 43 18.

Locatie: 
Kerk Heilige Kruisverheffing, Moerkerkes Steenweg, Sint-KruisWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 38 43 18

Evenement zoeken