Coastrock indoor festival met Therapy?, Customs, The Kids, The Band of Willies, Shellcase en Black Tolex

Coastrock indoor festival met Therapy?, Customs, The Kids, The Band of Willies, Shellcase en Black Tolex

zaterdag 12/04/2014

Op zaterdag 12 april steekt een nagelnieuw indoor muziekfestival van wal. Na de lang vervlogen gloriedagen van Seaside heeft de kustregio nood aan een nieuwe input. Coastrock heeft die ambitie. Zes groepen staan op de affiche voor een billijke toegangsprijs van € 40. Dat is zo’n € 6 per groep.
Vanaf 15 uur.

Het trio Therapy? is de headliner. Deze Noord-Ierse band bestaat welgeteld een kwart eeuw en kent de klappen van de zweep. Er staan 13 studio-albums op hun teller. Ze scoren een kanjer van een hit met de ballad Diane. Een blijkbaar onschuldig nummer van Grant Hart (Hüsker Dü), waar Diane staat voor Die Ann. Therapy? speelde meermaals op Werchter.

Customs is een populaire Belgische rockband. Hun eerste single Rex was meteen een kaskraker. Het nummer stond 11 weken in de Ultratop 50 en haalde de eerste plaats in de Eindafrekening. Ook Justine scoorde bijzonder goed. Ze hebben 3 cd’s op hun actief.

De punkrockband The Kids heeft een cultstatus in België en is succesrijk in het buitenland. De groep heeft 40 jaar ervaring. Frontman Ludo Mariman heeft bakken charisma. There will be no next time is een klassieker van je welste. Tom Barman is grote fan. Terwijl de eerste lp’s verzamelobjecten geworden zijn is de lp Living in the 20th century een mijlpaal in de Belgische rock.

Sweet and dirty rock ’n blues is hoe The Band of Willies hun muziek omschrijft. Met invloeden gaande van oude blues via de Britse interpretatie en zijn hedendaagse opflakkering, weet deze jonge bluesrock band (gemiddelde leeftijd 22 jaar) perfect waarvoor ze staat. Mis deze in deltamodder gedrenkte elektrische muur van geluid niet.

Shellcase, een trio, heeft drie singles uit. Een goed geöliede muzikale machine zijn ze, want ze kunnen terugblikken op een aardige waslijst concerten. Voor zichzelf bedenken ze de titel Melodic-hi-energy-post-grunge-rockband. Energie troef.

Black Tolex mag openen. Dit quartet zal het met verve doen. Ze schudden iedereen wakker met een mix van old school hardrock, vettige blues en ballads. Bij momenten denk je The Jimi Hendrix Experience te horen. Stevige muziek met passie en ziel.

Coastrock wordt een belangrijke nieuwe speler op het festivalveld. Keigoede groepen, een mix van kleinere en grotere namen, ontdekkingen en gevestigde waarden, comfortabele accommodatie en één podium. Dit alles voor een acceptabele prijs.

Locatie: 
cc Zomerloos, Sportstraat 1, GistelWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 27 98 71

Evenement zoeken