Circus Ronaldo Fidelis Fortibus

Circus Ronaldo Fidelis Fortibus

donderdag 22/03/2018 tot zaterdag 24/03/2018

Danny Ronaldo brengt een bloedmooie voorstelling over eeuwige trouw en oude circustradities. Een grappige, poëtische solo in een prachtig decor. Een niet te missen voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar.

In Fidelis Fortibus (letterlijk: ’trouw zijn de dapperen’) betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken.

In enkele opgehoogde graven is met de succesartiesten van weleer ook de glorie van het familiecircus zelf voorgoed onder het zaagsel geschoffeld. De clown, de dompteur, de koorddanseres, de directeur: ze zijn niet meer. Solo speelt Ronaldo de laatst overgeblevene, wezenloos krabbelend tussen de herinneringen. Als er publiek komt, speelt hij trouw en plichtsbewust. De trompet, tuba en bombardon klinken nog steeds alsof er werkelijk iemand op speelt.

De toeschouwers zijn medeplichtig aan het in stand houden van het illusionaire ‘grote’ spektakel. Het applaus, de lachsalvo’s, de blaasinstrumenten,… Het klinkt nog steeds live, als een werkelijkheid.

Maar wat hij als schoorvoetende clown ook probeert, zowat alles mislukt…

Publiek en pers zijn laaiend enthousiast:

‘Wat Danny Ronaldo hier weer voor elkaar krijgt, doet je in opperste verwondering staan. (…) Wat spectaculair is, is de intimiteit waarmee hij de grandeur van het circus eert’. **** Focus Knack

‘Circus als een springlevende kunstvorm, van deze tijd maar ook met een warm hart voor het verleden’. **** De Morgen

 

Tickets via www.ccdebrouckere.be, telefonisch (050/221150) of aan de balie van het cultuurcentrum (elke werkdag van 13.30 uur tot 17.30 uur).

Voorstellingen op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart, telkens om 20 uur

Locatie: 
Circustent Tuin Cultuurcentrum de Brouckere, 's Gravenwinkellstraat 5, TorhoutWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 22 11 50

Evenement zoeken