Carnaval Heist

Carnaval Heist

zaterdag 14/02/2015 tot dinsdag 17/02/2015

Elk jaar zorgt het carnaval in Heist voor 4 dagen gemaskerd feestgedruis en laten enkele topevenementen een massa mensen genieten van dit grootse feest.

Elk jaar zorgt het carnaval in Heist voor 4 dagen gemaskerd feestgedruis en laten enkele topevenementen een massa mensen genieten van dit grootse feest.

Zaterdag 14 februari

14.30 uur: Zaal Ravelingen – Kinder-carnavalfuif (gratis)
16.00 uur: stadhuis Heist – Officiële aanstelling Prins Carnaval

Zondag 15 februari

09.45 uur: Kerk St.-Antonius: Vissersmis ter nagedachtenis van de op zee gebleven vissers met aansluitend Bloemenhulde op het Vissershuldeplein.

14.00 uur: Maes-en Boereboomplein: start van de grote Carnavalstoet met deelname van tientallen praalwagens en duizenden gemaskerden. De zondagstoet vertrekt dit jaar een half uurtje eerder, om 14 uur dus. Het parcours blijft hetzelfde als vorig jaar alhoewel er wat meer toiletvoorzieningen zijn voor zowel deelnemers als bezoekers. Ook op dinsdag zullen veel van deze faciliteiten beschikbaar zijn, maak er gebruik van en hou de overlast van carnaval laag en de fun hoog!

Parcours: (onder voorbehoud van wegenwerken) Koudekerkelaan – Bondgenotenlaan – Kursaalstraat – Knokkestraat – Moefe – Pannenstraat – Oversteek Elizabetlaan – Elizabetlaan (Zuidkant) – Graaf d’Ursellaan – Elizabetlaan (Noordkant) – Herman Lybaertstraat

19 uur: De Bolle: Proclamatie en overhandiging van de prijzen aan de deelnemers van de wedstrijd voor wagens en gemaskerde groepen.

Maandag 16 februari

17 -19 uur: Sprotjesdag. Gratis sprot in de Heistse stamkafees

20 uur: Zaal Ravelingen: Bal van de Zeemeermin.

Dinsdag 17 februari

15 uur: Stadion De Taeye: gemaskerde voetbalwedstrijd tussen de “Plakkers” en de “Vissers” Sinds 1928!

19.00 uur: Maes-en Boereboomplein: verzameling van de verlichte praalwagens voor eenavondoptocht door het Centrum van Heist.

19.30 uur vertrek avondstoet

Parcours: (onder voorbehoud van wegenwerken) Bondgenotenlaan – Westkapellestraat – Noordstraat – Pannenstraat – Knokkestraat – Kursaalstraat – Bondgenotenlaan – Koudekerkelaan

21.30 uur: Vuurwerk, Verbranding Prins Carnaval, Gratis ballen en babelutten vangen.

Tot een gat in de morgen: dolle farandole, grote cavalcade en carnavalsviering in de Heistse straten en herbergen.

Locatie: 
Heist, , Knokke-HeistWebsite: 


Telefoon: 
050 630 430

Evenement zoeken