Bunkerrock

Bunkerrock

zaterdag 25/08/2018

Tars

19u00

In 2013 begon Tars met het schrijven van eigen nummers. Ook nu nog blijft hij op zoek gaan naar z’n eigen ding waarbij hij de gitaar en het songwriten gebruikt om er al zijn emoties en bedenkingen over liefde, leed en leven in kwijt te kunnen.

In deze periode bouwde Tars een mooi repertoire uit met variërende nummers. Het laatste jaar krijgt Tars ondersteuning van Nicolas Vlaeminck waarbij ze extra dimensies opzoeken door als duo op te treden.

Josephine

20u00

Met haar wondermooie hese stem zoekt Josephine een eigen weg in het muzieklandschap, zwevend tussen pop en soul.

De term “singer-songwriter” leek nog nooit zo ontoereikend. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes tracht ze in haar songs een persoonlijk verhaal te vertellen, dit alles met een groovy sausje erover. Vanaf 2018 omringt Josephine zich met een full band waarmee ze de publieksprijs op Humo’s Rock Rally kon binnenhalen.

Ivy Falls

21u15

Ivy Falls is de band van Fien Deman. In haar universum gaan pastelroze pop en subtiele elektronica vredig hand in hand. ‘Mean Girls’, Ivy Falls’ eerste ep, bewoont de bloemenweide die Deptford Goth, Wet en Sylvan Esso van elkaar scheidt.

Met Ivy Falls springt Fien Deman in het diepe. Het is haar eerste soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en eerder samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets. Voor Ivy Falls laat de Gentse zangeres zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B), Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign) en Simon Raman (Steiger).

RHEA

22u30

RHEA is een jonge, nieuwe rockband uit Gent. Met scheurende riffs en gitaren zijn ze een advocaat voor de klassieke Rock ’n’ Roll, dan wel met een duidelijk moderne toets. Met Guillaume Lamont en Matthijs Machtelinckx telt het twee oude bekenden uit de Vlaamse rockscene (Black Tolex). Aangevuld met stevige drums en een “edgy” sound weet RHEA duidelijk wat het wilt, volle gas recht vooruit. Een maand na de oprichting wist het zich te selecteren voor De Nieuwe Lichting 2016, waarop het een maand later opnieuw geselecteerd werd, deze keer voor de Humo’s Rock Rally 2016. Met “Never Out of Sight” heeft het ook een song in de 22 tracks-lijst van Vi.be/Poppunt. De enthousiaste vijfkoppige band doet zijn ding, zonder compromis.

Portland

23u45

Een warm dekentje van melancholische pop
(StuBru n.a.v. De Nieuwe Lichting 2018)

Portland zoekt de grenzen op tussen hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek, al flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. Portland behaalde in 2016 een plaats in de finale van Humo’s Rock Rally en werd dit jaar gekroond tot winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’. Zowel ‘Pouring Rain’ als hun cover ‘Matilda’ van alt-J zijn snoepjes voor de radio.

 

Locatie: 
Markt Oedelem (Beernem), Markt 1, BeernemWebsite: 

Evenement zoeken