Bryan Ferry

Bryan Ferry

zondag 09/10/2016

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972, wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek. Het glamoureus en romantisch wereldbeeld uit zijn nummers vindt zijn weerslag in de onberispelijke manier waarop de zanger / songschrijver zichzelf en zijn muziek aan de wereld presenteert. Met een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij -keer op keer- zijn publiek. Als voormalig kunstacademiestudent snapt hij de kracht van de visuele presentatie en creëert hij enkele van de meest bejubelde, originele en controversiële platenhoezen van de laatste 40 jaar.

In zijn lange carrière combineerde Bryan op subtiele wijze Amerikaanse glamour en Europese verfijning en groeide hij uit tot een uniek stijlicoon dat tegelijk klassiek en hedendaags aanvoelt. Zijn laatste wapenfeiten zijn ‘Dylanesque’ (een muzikaal eerbetoon aan Bob Dylan, in 2007) en ‘Olympia’ (een combinatie van eigen werk en covers, in 2010). Voor zijn robijnen jubileum nam hij -samen met The Bryan Ferry Orchestra- in 2012 de instrumentale plaat ‘The Jazz Age’ op. Vorig jaar verscheen‘Avonmore’, zijn veertiende studioalbum dat bejubeld werd als “zijn beste plaat in 30 jaar.” Zijn passage met The Bryan Ferry Orchestra op het Gent Jazz Festival (2013) en de concerten in het Koninklijk Circus (2014) en de Ancienne Belgique (2015) lieten een diepe indruk achter.

Het Kursaal (9 oktober), de Stadsschouwburg (11 oktober) en de Capitole (13 oktober) zijn alvast klaar voor tijdloze versies van “Avonmore”, “Slave to love”, “Ladytron”, “Don’t think twice, it’s all right”, “Smoke gets in your eyes”, “Take a chance with me”, “More than this”, “Avalon”, “Love is the drug”, “Virginia Plain”, “Do the Strand”, “Let’s stick together”, “Editions of you” en “Jealous Guy”. We hopen van u hetzelfde….

Locatie: 
Kursaal Oostende, , OostendeWebsite: 

Evenement zoeken