Brugge Boat Race 2019 – 25ste editie

Brugge Boat Race 2019 – 25ste editie

zaterdag 02/03/2019 tot zondag 03/03/2019

De 25ste editie van de Brugge Boat Race wordt gehouden in het feest- en jubileumjaar van de Koninklijke Roeivereniging Brugge die in 1869 –  150 jaar geleden – in Brugge opgericht werd.

Dit event is een groot internationaal rendez-vous voor roeiers uit heel Europa (Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Turkije, Groot-Britannië en België) die in bijzondere spannende boord-aan-boord wedstrijden tegen elkaar strijden net zoals in Henley en in de Oxford Cambridge in Groot-Brittannië.

  • Alle races in ons wedstrijdprogramma worden geroeid op een parcours van 5000m op het kanaal Oostende-Brugge tussen Nieuwege brug en het KRB Clubhuis.
  • Zaterdagnamiddag zijn de races voorbehouden voor gestuurde achten in alle klasses. Senior-, junior-,  studenten-, en master- en toerroeiers nemen het tegen elkaar op in boord aan boordwedstrijden met telkens twee achten. We houden het extra spannend door korte intervallen te voorzien tussen de start van elk paar achten.
  • Zondagochtend komen alle andere boottypes aan bod. Daar worden de tijden individueel per boot opgenomen en starten de boten met een interval van 15 seconden.

Ideaal is om de wedstrijden te komen bekijken aan het Clubhuis van de KRB of fietsend en wandelend langs het jaagpad langs het kanaal Brugge-Oostende. Spanning verzekerd!

Interessant is ook dat we deelnemers verwachten van nog enkele clubs die net zoals de KRB ook in 1869 opgericht werden en dus deel uitmaken van een groepje roeiclubs met een gedeelde rijke geschiedenis.

Locatie: 
Koninklijke Roeivereniging Brugge, Waggelwater 4, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
+32 477 60 37 22

Evenement zoeken