Broodje ARhus: Tomas Serrien over ‘De maakbare mens: (technologische) mogelijkheden en (ethische) vragen’

Broodje ARhus: Tomas Serrien over ‘De maakbare mens: (technologische) mogelijkheden en (ethische) vragen’

donderdag 19/01/2017

Elke derde donderdag van de maand komen gepassioneerde sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

De laatste decennia komen er meer en betere mogelijkheden om in te grijpen op lichaam en geest. Er is niet alleen de medische vooruitgang waarmee we sneller diagnoses stellen en ziektes en verwondingen effectiever behandelen en genezen. We slagen er ook in de natuurlijke grenzen van de mens te verleggen en onze mogelijkheden te verbeteren of uit te breiden. De mens wordt meer en meer maakbaar.

Deze technologische vooruitgang gaat ook gepaard met nieuwe ethische vragen en verantwoordelijkheden. Heb je er al eens over nagedacht of je na je dood je organen wil doneren? Zou je jezelf genetisch laten testen als uit je familiegeschiedenis blijkt dat je een verhoogde kans op een kanker hebt? Moet de NIPT-test – om risicoloos erfelijke aandoeningen tijdens de zwangerschap bij je kind op te sporen – voor iedereen betaalbaar zijn? Mag er reclame gemaakt worden voor plastische chirurgie? Is een wettelijke regeling rond draagmoederschap noodzakelijk?

Wanneer: donderdag 19 januari van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Inkom: 7 euro (incl. soep en een broodje)
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie.

Locatie: 
ARhus, De Munt 8, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 69 18 00

Evenement zoeken