boekvoorstelling ‘Reisadvies negatief’

boekvoorstelling ‘Reisadvies negatief’

vrijdag 20/02/2015

Gedurende twee jaar trok ik (de auteur) samen met mijn man doorheen het Afrikaanse continent. Daar vond ik inspiratie om het onlangs verschenen reisverhaal ‘Reisadvies negatief’ te schrijven. Na achttien maanden slaat de fysische en psychische uitputting toe. Ryanne en Robrecht dreigen onderuit te gaan. En dan blijkt Angola de zwaarste uitdaging: dreiging van landmijnen, onberijdbare tracks, aanvallende zwermen tseetseevliegen, ebolagebied, tekort aan voeding en slinkend cash geld. De reizigers verliezen de controle en worden afhankelijk van de goodwill van anderen.
De gebeurtenissen spelen zich af in een periode van drie maanden die nodig zijn om de doorsteek van Angola tot en met Kameroen te maken.

De titel ‘Reisadvies negatief’ verwijst eveneens naar het advies dat Buitenlandse Zaken verstrekt. Ondanks het feit dat de burgeroorlog in Angola sinds 2002 afgelopen is, raadt Buitenlandse Zaken nog altijd niet-essentiële reizen naar Angola af. Ook voor D.R. Congo, D. Congo, in mindere mate Gabon en Kameroen krijgt de reiziger de raad de reis zorgvuldig voor te bereiden en waakzaam te blijven.

Locatie: 
De Zondvloed, Noordstraat 53a, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0499 73 15 75

Evenement zoeken