Birds That Change Colour + Byron Bay

Birds That Change Colour + Byron Bay

vrijdag 09/01/2015

Birds That Change Colour
Birds That Change Colour, de Antwerpse supergroep rond snarenplukker Koen Kohlbacher, bracht onlangs zijn tweede plaat On Recording Birds uit bij Waste My Records. En die mag je koesteren als een warme nazomerdag, want hij klinkt niet minder dan fantastisch. De line-up oogt even indrukwekkend!

Debuutplaat On recording the Sun werd in 2011 als ‘meesterlijk’ onthaald door De Morgen. Niet overdreven als je de uitgepuurde en karaktervolle songs hoort. Het sixties gevoel is nooit veraf en gecombineerd met de minutieuze uitvoering, zorgt dit voor een unieke sound.

De tweede langspeler On Recording Birds kwam in september 2014 uit het ei gekropen en wandelt meer de singer-songwriterrichting uit. Het album werd opgenomen in de Ardense buitenlucht, en dat voel je ook letterlijk. Het lijkt bijna alsof Birds that Change Colour vlak voor je neus in de tuin staat te spelen. De melodische psychfolk werd ingeruild voor een rauwere Woodstock Americana sound. Denk Syd Barrett, hoor The Band, maar dan vers uit de Belgische bossen geplukt.

Birds That Change Colour is een bonte mix van doorwinterde muzikanten, die hun strepen al in andere bands verdiend hebben. Koen Kohlbacher omringt zich live met goed gezelschap als Nathalie Delcroix (Laïs, Eriksson Delcroix) en Naomi Sijmons (Reena Riot). Op drums Dave Schroyen (Millionaire – Evil Superstars), Niels Hendrix (Fence) bespeelt de bas, Tomas De Smet (King Dalton). Het concert dat in het najaar 2014 geprogrammeerd stond, werd gecanceld na een ongelukkige val van de gitarist. Vanavond krijgt het collectief een herkansing en u ook!

Locatie: 
Muziekclub 4AD, Kleine Dijk 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken