Benefietconcert Tiny Legs Tim & Lightning Guy

Benefietconcert Tiny Legs Tim & Lightning Guy

zaterdag 17/10/2015

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we vanuit de Fakkel een benefietoptreden ten voordele van onze bewoners.

De Fakkel is een woonvorm voor personen met een verstandelijke beperking.

Dit jaar kiezen we voor een bluesoptreden dat plaatsvindt in GC ’t Forum te Wervik. Voor de kleine prijs van 12 euro kunnen we U een grandioos optreden verzekeren.

“Tiny Legs Tim vergast zijn publiek op Delta blues die uit een ander tijdvak lijkt te komen en tot op kniehoogte in de Mississipi staat “
(Cutting Edge)

“Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!” (Roland Van Campenhout)

“Weinig Europese bluesartiesten hebben zoveel te vertellen als Tiny Legs Tim. Dat blues origineel, opwindend en Belgisch kan zijn, bewijst de West-Vlaamse Gentenaar eens te meer met zijn derde album ‘Stepping Up’.” (Schamper)

Na 3 succesvolle albums en met een uitstekende live reputatie bewijst Tiny Legs Tim dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd. Voor Tiny Legs Tim is de Blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. In het nieuwe album STEPPING UP, staat deze positieve en relativerende kracht opnieuw centraal. De 10 originele songs met respect voor de bluestraditie ademen een herwonnen geloof in het leven en de liefde uit.
Om de avond extra kracht bij te zetten nodigt hij zijn Gentse blues brother Guy Verlinde (aka Lightnin’ Guy) uit.Lightnin’ Guy Verlinde heeft net zijn achtste album “Better days ahead” klaar en is met voorsprong “the hardest working” blues & roots muzikant in België. Hij is ook de enige Belgische artiest die getekend is bij het prestigieuze label Dixiefrog Records uit Frankrijk en staat in de Europese Blues scene gekend om zijn energieke live shows.

Locatie: 
GC 't Forum, speiestraat 16, WervikWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056315704

Evenement zoeken