Bani Hill Band + Turfu

Bani Hill Band + Turfu

vrijdag 27/05/2022

Bani Hill Band
Bani Hill Band is een Kaukasische windhoos van zeven jonge en krachtige mannenstemmen die bovendien ook elk een instrument tot in de vijfde versnelling beheersen. Maak kennis met de typische polyfone zangstijl uit Oost- en West-Sakartvelo, een nauwelijks gekend stuk Georgisch erfgoed.

De teksten en klanken roepen beelden op van berglandschappen, dansfeesten, rouwprocessies, onweer en zomergloed. Met een authentieke toewijding en een schijnbaar onuitputtelijke energie, lijkt het alsof een op hol geslagen stampede van steppepaarden op je afkomt, die je onweerstaanbaar van je stoel blaast.

Turfu
Het technofolkduo Turfu is ondertussen een reusachtige hype in Frankrijk. Met een combinatie van drum, accordeon en electronica staat het duo garant voor een pompend feestje dat volledig de kant van de hypnotische trance kiest. Na hun kennismaking op een internationale bijeenkomst van traditionele muziek, ontdekten Raphaël Decoster en Matthieu Souchet al snel hun gemeenschappelijke deler: dansen!

Geïnspireerd door techno, repetitieve en traditionele muziek, bouwen ze samen een feestrepertoire op. Een cocktail van gestoorde vreugde en gezellige razernij in donkere en fluorescente smaken.

> Aanvang 20.00 uur

Locatie: 
Magic Mirrors, Kruisvest, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken