Baba Zula + Murat Ertel meets Rodrigo Fuentealba

Baba Zula + Murat Ertel meets Rodrigo Fuentealba

dinsdag 24/11/2015

Toen gitarist Rodrigo Fuentealba (Manngold / Gabriel Rios) een aantal jaar terug de Turkse psychedelische muziekscene uit de jaren ’70 ontdekte, was hij onmiddellijk verkocht. Naar aanleiding van het Europalia Festival, dat in 2015 zijn schijnwerpers richt op gastland Turkije, besloot hij dit nieuwe creatieproject in het leven te roepen. Hiervoor laat hij zich omringen door enkele topnamen uit de Belgische jazz en rockscene: gitarist Bart Vervaeck (Compro Oro), bassist Fred Lyenn (Dans Dans) en percussioniste Karen Willems (Zita Swoon). Samen met de Turkse gastmuzikanten Murat Ertel en Özgur Çakirlar van de Turkse cultgroep BaBa Zula nemen ze een duik in het rijke muzikale verleden van de zogeheten Anadolu Rock, dé anti-establishment muziek uit het Turkije van de jaren ’70, met als voornaamste vaandeldragers artiesten als Erkin Koray, Ersen, Selda, Mogollar, Edip Akbayram, … Deze scene combineerde traditionele Turkse volksmuziek met invloeden die ze ontleenden aan jazz, impro en Westerse psychedelische rock. Het project ‘Murat Ertel meets Rodrigo Fuentealba’ brengt een hedendaagse hommage aan deze bijzonder boeiende scene.

BaBa Zula mag in onze contreien misschien weinig belletjes doen rinkelen, in hun thuisstad Istanbul staan ze symbool voor het geluid van de moderne metropool, die zich bevindt op de grens van twee werelden. De groep vertrekt steeds vanuit Turkse traditionele ritmes en melodieën en doorspekt deze traditie vervolgens met hedendaagse elementen en sounds die ze putten uit dub, electronica en psychedelische rock.

Als huisband van de beruchte underground club Babylon groeide de band in geen tijd uit tot de meest populaire alternatieve band van Turkije. Ook in de gevierde documentaire ‘Crossing The Bridge’, waarin Alexander Hacke (bassist bij Einstürzende Neubauten) de hedendaagse Turkse muziekscene probeert in kaart te brengen, speelt BaBa Zula een prominente rol.
Live-shows van BaBa Zula staan bekend als een opzwepend auditief én visueel spektakel!

In samenwerking met De Werf

Locatie: 
De Werf, Werfstraat 108, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 15

Evenement zoeken