ARhumenten: Maarten Boudry over Illusies voor gevorderden

ARhumenten: Maarten Boudry over Illusies voor gevorderden

zondag 29/01/2017

Niemand wil in een totale waanwereld leven, maar de waarheid kan ook kwetsen en verontrusten. Mag je haar niet af en toe wat geweld aandoen? Maarten Boudry vraagt zich af of er nuttige illusies bestaan, uitgekiende en doordachte wanen, heilzaam voor lichaam en geest. Wat is er mis met een placebopil, als je er beter van wordt? Of met geloof in het hiernamaals, als dat je gelukkig maakt? Kan ook zelfoverschatting voordelig zijn? Presteer je beter als je gelooft dat je zult slagen, op je werk of op het speelveld?

Maarten Boudry vertelt in ‘Illusies voor gevorderden’ op meeslepende wijze waarom illusies gevaarlijk zijn, van religieuze waanbeelden tot pseudowetenschap en financiële luchtbellen. De waarheid vindt in Maarten Boudry een vurig en eloquent pleitbezorger.

Wanneer: zondag 29 januari 2017 van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel)
Inkom: 7 euro
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, tel. 051 69 18 00 of aan de balie

Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun ideeën of ontmoet je favoriete schrijver in real life. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW en boekhandel De Zondvloed.

Locatie: 
ARhus, De Munt 8, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 69 18 00

Evenement zoeken