Angel Bat Dawid + Sarathy Korwar + Yin Yin

Angel Bat Dawid + Sarathy Korwar + Yin Yin

vrijdag 15/11/2019

ANGEL BAT DAWID

Ook tijdens AMOK zetten we de reeks ‘Close Encounters’ verder. Hierbij gaan KAAP en Cactus Muziekcentrum op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze eigen vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren.

Klarinettiste en componiste Angel Bat Dawid is één van de jongste telgen op het spraakmakende label International Anthem. Dit label herbergt het kruim van de hedendaagse scene in Chicago en zet de stad opnieuw internationaal op de kaart als één van de interessante broeihaarden van creatieve jazz, met stevige wortels in de traditie maar met een open vizier op de toekomst. Ook Angel Bat Dawid zoekt haar inspiratie grotendeels bij culthelden uit eigen stad zoals Art Ensemble of Chicago en Sun Ra en vertaalt die invloeden op een militante manier naar vandaag. Pitchfork beschreef haar debuutplaat The Oracle als volgt: “The debut from the Chicago-based composer and clarinetist serves as a vibrant, spiritual, free-jazz document of black life as it stands today.”

SARATHY KORWAR

De in India opgegroeide percussionist en producer Sarathy Korwar combineert zijn muzikale achtergrond als klassieke Indische tablaspeler met zijn liefde voor jazz en elektronische muziek. Zijn debuutplaat ‘Day tot Day’ kwam in 2016 uit op het legendarische label Ninja Tune. Kort daarna riep hij het UPAJ Collective in het leven, waarmee hij vorig jaar het wondermooie en contemplatieve live album ‘My East Is Your West’ uitbracht. Voor zijn nieuwste plaat ‘More Arriving’ slaat hij de handen in elkaar met enkele rappers uit Mumbai. Muziek op het kruispunt tussen twee windstreken.

YIN YIN

Op AMOK brengt het Nederlandse Yin Yin groovy Thaichedelic funk! De heren mixen met veel verve Aziatische folkore, wazige discofunk en seventies psychrock tot een prettig gestoorde, meer heel lekkere, cocktail. Na festivals als Eurosonic, Lowlands en Le Guess Who komen ze nu ook AMOK besmetten met hun prettig gestoorde cocktail van wazige discofunk en Aziatische folklore.

‘Thaichedelic’, zo omschrijft Yin Yin zijn eigen gecreëerde genre. Net zoals het, momenteel hotte, Texaanse trio Khruangbin is deze Nederlandse band bezweken voor de verlokkingen van de Thaise psychfunk uit de jaren 60 & 70.

Locatie: 
De Biekorf, Sint-jakobsstraat 8, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken