An Pierlé

An Pierlé

zaterdag 29/10/2016

AN PIERLÉ

An Pierlé is sinds ze het stof uit de pijpen van het orgel in de Gentse Sint-Jacobskerk blies, gefascineerd door het ‘sacrale’ instrument. Enkele jaren later, met intussen de bekroonde kindervoorstelling ‘Slumberland’, een bejubelde soundtrack voor Jaco Van Dormaels ‘Le Tout Nouveau Testament’ en een tournee langs kerken op haar palmares, stelt ze nu ‘Arches’ voor; een verzameling songs gebouwd rond kerkorgel, drumcomputer en hemelse harmonieën.

Het album, als vanouds in een productie van Koen Gisen, legt vlotjes een brug tussen atmosferische anachronistische ambient met hints naar de renaissance en avant garde en 80’s pop. Passioneel en sensueel, krachtig en ontroerend en verrassend aanstekelijk.

‘Arches’ is het eerste deel van het tweeluik ‘Arches/Cluster’. Het tweede deel verschijnt na de zomer.

Live wordt Pierlé bijgestaan door de hemelse stemmen van zangeressen Loesje Maieu (Flying Horseman, Blackie & The Oohoos) en Kaat Hellings die tevens ook dienst doen als toetsenistes, de klassiek geschoolde organist Karel De Wilde die haar stem met kennis van de authentieke klassieke orgelmuziek ondersteunt en vaste begeleider en producer Koen Gisen op gitaar, percussie en basklarinet.

“An Pierlé en haar medeplichtigen bewezen overtuigend dat je, als je het slim aanpakt, ook met een kerkorgel smaakvolle popmuziek kunt maken.” – Focus Knack ****

“Uitdagend in haar vorm en verleidelijk in melodie, is deze plaat een spel met ruimte en klank, een van Pierlés beste platen en een bewijs van haar internationale klasse.” – De Standaard ****

Deuren: 20:00

VVK: €15

ADD: €18

Prikkaart: €13

Student Redux: €5

Locatie: 
Biekorf Brugge, Sint-Jakobsstraat 30, BruggeWebsite: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken