Gratis concerten: Ammar 808 and The Maghreb United – Die Rakete

Gratis concerten: Ammar 808 and The Maghreb United – Die Rakete

maandag 09/07/2018

Gratis concerten i.h.k.v. Stad Onderstroom!

DIE RAKETE (be) – 20.30 u.

Aangedreven door heavy synths en spaced out gitaren, doorkruist Die Rakete een grenzeloos muzikaal universum. Maak je klaar voor een afro psychedelische trip door tijd en ruimte!

De bandnaam doet het reeds vermoeden: Die Rakete verkent voortdurend uitdijende horizonten en kleurt graag buiten de lijntjes. Het duo produceert exotische kraut en pyschedelica met oosterse, Afrikaanse en Latin invloeden, maar we horen ook elektropunk en boogie. Die Rakete “goes where no man has gone before”, dixit Hans himself. De sound van Die Rakete weerspiegelt onze kosmos als een groot, grenzeloos geheel.

Die Rakete is zowel een lust voor het oor, als voor het oog: Hans Vandemaele zorgt onder het pseudoniem Jos Tacovich voor de finishing touch met 3D-animaties die tijdens het concert geprojecteerd worden. 

AMMAR 808 & THE MAGHREB UNITED (tu/be/ma/dz)

De opzwepende muziek van Ammar 808 prikkelt gegarandeerd elke vezel in je lichaam. Het recept? Pan-Maghrebijnse beats, tijdloos gezang, traditionele muziekinstrumenten en een grote teug elektronica, wat resulteert in een uiterst dansbaar geheel! 

Humo schreef over hun concert in AB: “Ammar 808 zette de AB Box op de rand van ontploffen, deed wegdromen naar vroeger (The Chemical Brothers én Front 242) en wensdromen naar een toekomst waarin Chokri Mahassine deze feestneuzen in zijn favoriete waterpijpcafé een Pukkel-contract voorlegt.”

Ammar 808 is het jonge soloproject van de naar Brussel uitgeweken Tunesische producer/musicoloog Sofyann Ben Youssef (Bargou 08 en Kel Assouf). Door het toevoegen van een hedendaagse, elektronische schwung, vindt Ammar 808 de oude muziektradities van de Maghreb opnieuw uit.

Voor The Maghreb United bundelt Sofyann Ben Youssef de krachten live en in de studio met de Tunesische zanger Cheb Hassen Tej, de Algerijnse zanger Sofiene Saidi en de Marokkaanse muzikant Mehdi Nassouli. Zo breekt dit collectief symbolisch met de artificiële (post)koloniale grenzen in Noord-Afrika en streven ze naar een vereniging van de mensheid in een apocalyptische wereld.

Locatie: 
Muziekclub 4AD, Kleine Dijk, 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken