AMBROZIJN REWIND

AMBROZIJN REWIND

vrijdag 09/12/2016

We schrijven 1997… Folkclub ’t Eynde (Belsele, Sint-Niklaas) viert z’n zoveelste verjaardag met vijf concerten op vijf dagen. Tijdens het tweede concert treedt de pas opgerichte groep Ambrozijn aan. Drie frisse jonge knapen met twee zangeressen blazen het oubollige Vlaamse volksmuziekrepertoire nieuw leven in. Wouter Vandenabeele (viool) en Tom Theuns (gitaar) kenden elkaar van de McGuiness Brothers en Dearest Companion… Wim Claeys had zich net professioneel op de folk geworpen met z’n accordeon, Jo Van Bouwel was toen reeds verliefd op Bretagne (waar ze nu woont) en Soetkin Collier, negentien jaar, had na twee jaar intensief zingen, Laïs verlaten. Maar alle vijf hadden ze veel goesting en die goesting resulteerde in vele jaren goeie muziek en een revival van Vlaamse folk.

De eerste cd van Ambrozijn (1998), getiteld ‘Ambrozijn’, werd niet met de zangeressen opgenomen, toen trad Ludo Van Deau aan als frontzanger en in 2007 hield de groep er definitief mee op.

Desalniettemin… Rewind… Wie de roemruchte cassette nog heeft gekend, herinnert zich ook nog de commando’s op de voorzijde van de cassettespeler: ‘play’ en’stop’ en onder andere ook ‘rewind’. Inderdaad, het enige overgebleven audiomateriaal van het eerste kwintet Ambrozijn is een cassette. En dat repertoire wordt door de vijf originele leden onder handen genomen en in één eenmalige reeks concerten ten gehore gebracht. Brussel(Muziekpublique), Dranouter(Dranouter Centrum) en Belsele (muziekclub ’t Ey)zijn de drie locaties waar je deze unieke voorstelling kan meemaken. Aarzelen om te reserveren zou dom zijn!

Vrijdag 09/12 – 20u30 – VVK €12 – ADD €14 – Ledenkorting €2

Locatie: 
Muziekcentrum Dranouter, Dikkebusstraat 234, DranouterWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
057 44 69 33

Evenement zoeken