Alsemkomt/The Iceman Cometh (20u)

Alsemkomt/The Iceman Cometh (20u)

maandag 15/12/2014

DE ROOVERS SPELEN DOLLARCYCLUS DEEL III: THE ICEMAN COMETH – EUGENE O’NEILL

Harry Hope ontfermt zich over alle nuttelozen van de nacht. In zijn café annex hotel ontvangt hij een bende verloren zielen. Klaplopers, drinkers, hoeren, gokkers en pooiers: allemaal welkom! De enige verlichting in hun leven is Hickey, een vrolijke, drankzuchtige handelsreiziger die hen eenmaal per jaar trakteert op een gigantische braspartij. Als Hickey broodnuchter het café binnenstapt met de missie iedereen van zijn levensleugen te verlossen, is het zuipen of verdrinken.

‘Alsemkomt’ vormt het sluitstuk van de Dollarcyclus, een serie over de financiële en morele crisis van het moderne kapitalistische systeem. Na Shakespeares opgestoken middenvinger (Timon Van Athene) en de haaien van Peter Handke (De Laatsten der Onverstandigen) zoomen de Roovers in op ieders angst om te falen. De figuren in het helse café mogen randfiguren lijken, de kern van hun discours, hun angsten en verlangens zijn dezelfde als de onzen. In een wereld die roem en rijkdom voor iedereen belooft, wordt de kans op mislukken alleen maar groter. En als je mislukt, is dat enkel nog aan jezelf te wijten.

Ook de Roovers heffen het glas en storten zich mee in de zwelgerij. Met ‘Alsemkomt’ vieren ze hun 20ste verjaardag. Mauro Pawlowski speelt ten dans. Wouter Hendrickx, Jeroen Perceval en Stefaan De Gand schuiven aan bij de feestdis en een enthousiaste meute jong bloed bezet de dansvloer.

Met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Stefaan De Gand, Danielle De Nul, Lucas De Wolf, Julia Geysels, Wouter Hendrickx, Simon Lemmens, Luc Nuyens, Mauro Pawlowski, Jeroen Perceval en Sofie Sente

Na de voorstelling volgt een nabespreking in de theaterzaal.

Locatie: 
Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, TorhoutWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0032 50 22 11 50

Evenement zoeken