Als de nacht

Als de nacht

zaterdag 12/03/2016

Met ALS DE NACHT krijgen enkele eeuwenoude sagen een nieuw leven in een stevig muzikaal jasje. Denk aan meesters van de duisternis als Nick Cave en Tom Waits, maar dan in onze moerstaal en met verhalen van bij ons. Twin Peaks der Lage Landen.   Ooit was de nacht nog aardedonker. Straatverlichting bestond uit een eenzame lantaarn hier en daar. Op het Vlaamse platteland vond men de ideale remedie tegen de angst voor die duisternis: men ging er verhalen rond verzinnen. Als de nacht viel zochten onze voorouders warmte bij elkaar en vertelden ze verhalen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Die gingen over weerwolven, over de maar, over heksen en duivels, over zwarte magie. Alles wat niet begrepen kon worden, werd gevat in een magisch verhaal.

In ALS DE NACHT komen die verhalen weer tot leven op verrassende muziek, met Lennaert Maes als geboren verteller en Andries Boone als meesterlijk arrangeur.

Samen met Pé Reynders (The Love Compartment) katapulteren deze heren u terug in de tijd, maar verwacht geen belegen geschiedenisles. De verhalen van de nacht schuren zich tegen je aan en laten je niet meer los.

Met Lennaert Maes (gitaren en zang), Andries Boone (viool, mandoline, piano, synth en loops), Pé Reynders (bas en gitaren)

Locatie: 
Muziekcentrum Dranouter, Dikkebusstraat 234, DranouterWebsite: 

Evenement zoeken