37e Bietenstoet en volksfeest Sint-Maarten: optredens, animatie, vuuracts, …

37e Bietenstoet en volksfeest Sint-Maarten: optredens, animatie, vuuracts, …

vrijdag 03/11/2017

Vorig jaar vierden we het 1700e geboortejaar van de Sint, maar kon de bietenstoet niet uitgaan door het gure weer. Dan doen we dat toch gewoon dit jaar opnieuw? Het centrale thema van het volksfeest blijft dan ook ‘de middeleeuwen’.

De feeërieke, geanimeerde bietenstoet trekt al voor de 37e keer door de straten van Ichtegem. De Sint op zijn witte schimmel wordt begeleid door muziek (Thebaans Ensemble Intrada, fanfare Sint-Cecilia), animatie en vuurkunst, vlaggenzwaaiers (volksdansgroep ’t Vrij Uurke), zwarte pieten en honderden kinderen en hun ouders. Breng zeker je uitgeholde biet mee!

Na aankomst is er zoals gewoonlijk allerlei animatie, prijsuitreiking voor mooist versierde biet en etalage, verschillende optredens en niet te vergeten een heerlijk smuldorp door de lokale verenigingen. Sint-Maartensvuurtjes zorgen voor heel wat sfeer en ‘vuurkunstenares’ Annemarie Schoonens zet het Dr. Bruwierplein in artistieke lichterlaaie.

Voor de kinderen is er een zangstonde met accordeonist Wilfried Declerck en Les Busiciens zorgen met hun feestelijke en wereldse muziekjes voor een heerlijk warm vakantiesfeertje in de herfst.

www.lesbusiciens.be

Locatie: 
Tuin gemeentehuis, Dr. Bruwierplein 1, IchtegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 34 11 46

Evenement zoeken