24-urenloop Flac Ieper voor het Ieperse goede doel Tegoare

24-urenloop Flac Ieper voor het Ieperse goede doel Tegoare

vrijdag 18/12/2015 tot zaterdag 19/12/2015

Na een geslaagde eerste editie van de 24-urenloop 2014 voor vzw Matthijs, organiseert de atletenraad van Flac Ieper een tweede loop op de kerstmarkt. Het concept blijft ongeveer gelijk:

Ø  Op de kerstmarkt in Ieper loopt 24 uur lang een atleet op de loopband.

Ø  Van vrijdag 18 december om 20u tot zaterdag 19 december om 20u.

Ø  Het goede doel is weer een plaatselijke (Ieperse) organisatie: Tegoare. Deze organisatie engageert zich tegen kansarmoede en eenzaamheid. Tegoare biedt een luisterend oor bij moeilijk bespreekbare problemen, organiseert opleidingen voor ouders en alleenstaanden, probeert mensen uit hun dagelijkse isolement te halen op gezellige bijeenkomsten of uitstappen voor de kinderen en tijdens de midweek aan zee in de zomer.  Ook hebben ze een tweedehands-verzamelpunt.

Ø  Als atletiekclub voelen wij ons nauw betrokken bij een organisatie die kansen biedt aan jongeren die soms moeilijk toegang krijgen tot de vrijetijdsbestedingen die wij vaak vanzelfsprekend vinden: de sportclub, de jeugdbeweging. De mogelijkheid om aan een sociaal tarief te sporten, is vaak te weinig bekend.  Hopelijk kunnen we de drempel wat verkleinen door het inzamelen van loopkledij, specifieke loopschoenen en natuurlijk centen!

Ø  De atleten laten zich sponsoren per afgelegde km. Rennen maar!

Ø  Op de kerstmarkt kun je een centje bij dragen in de collectorbus, of vanaf € 5 deelnemen aan de pronostiek voor het goede doel: welk clubrecord behaalt Flac Ieper dit jaar op de niet zo druk bezette discipline ‘24 uren lopen voor het goede doel’? Met de pronostiek zijn natura-prijzen en tegoedbons van de Ieperse middenstand te winnen.

Ø  Alle supporters, sponsors enthousiastelingen (met een warme thermoskan..) zijn welkom om ons naar zaterdag 20u toe te juichen!

Locatie: 
Kerstmarkt Ieper, Grote Markt, IeperWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0477748886

Evenement zoeken