21e Open Weekend Struisvogelboerderij Monnikenwerve SLUIS

21e Open Weekend Struisvogelboerderij Monnikenwerve SLUIS

zaterdag 19/05/2018 tot maandag 21/05/2018

21e OPEN WEEKEND

STRUISVOGELBOERDERIJ MONNIKENWERVE  

Tijdens het Pinksterweekend, 19, 20 en 21 mei 2018 organiseert Struisvogelboerderij Monnikenwerve aan de Hogeweg te Sluis voor de 21e keer haar jaarlijkse Open Weekend. Tijdens deze editie zijn de deuren geopend van 10.00 tot 18.00 uur, toegang en rondleidingen zijn zoals gebruikelijk tijdens dit feestelijke weekend gratis. In 1998 werd dit weekend voor het eerst georganiseerd, maar er is in al die jaren veel veranderd op Monnikenwerve. Toch was de eerste editie een belangrijk moment in de opbouwfase van het bedrijf. De belangstelling was overweldigend met als gevolg dat het de aanzet werd tot een heuse traditie. De afgelopen jaren wisten er steeds enkele duizenden bezoekers de weg naar Monnikenwerve te vinden met Pinksteren, de verwachtingen voor de editie van 2018 zijn dan ook hoog gespannen. Voor veel bezoekers is het Pinksterbezoek aan de Struisvogels een vast punt op de jaarkalender geworden, voor anderen juist de gelegenheid om juist voor het eerst kennis te maken met de loopvogels. Met Pinksteren horen we heel vaak: “Ik had al zo vaak eens langs willen komen, maar het kwam er nooit van, nooit geweten dat er in Zeeuws Vlaanderen zo een bijzondere boerderij was!” aldus eigenares Susanne de Bruijckere en haar zoon Floris, “Na het eerste bezoek zien we die mensen vaak in het hoogseizoen terug met de rest van de familie of bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje”.

 Veel te zien en te beleven

Vanzelfsprekend zijn er de Struisvogels, inmiddels gemiddeld ongeveer 150 stuks. Van kleine kuikens tot de immense broeddieren, alles is van dichtbij te bekijken. Tijdens de rondleidingen die ieder uur worden gehouden komt de bezoeker alles te weten over deze van oorsprong Afrikaanse loopvogel. In de gezellige tearoom met uitzicht over de weilanden kan men onder het genot van een drankje alle vogels nog eens grondig observeren, bij goed weer is er vanzelfsprekend ook een terras. Maar ook als de zon het laat afweten is er niets aan de hand, de bezoeker kan alle vogels ook vanuit de schuren bekijken, dus zelfs bij regenachtig weer is Monnikenwerve prima te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid en het bedrijf is prima te bezoeken voor mindervaliden. Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd. In de winkel (in Afrikaanse stijl) . zijn er diverse struisvogelproducten te zien en te koop. Zo zijn er de prachtig glimmende eieren die uitstekend als decoratie dienen. Van de eieren wordt er tevens een overheerlijke likeur bereid (een soort advocaat), die natuurlijk verkrijgbaar en te proeven is. Ook is er traditiegetrouw de inmiddels bekende struisvogelcake voor bij de koffie. Eén struisvogelei is genoeg om 7 of 8 cakes mee te bakken, het ei heeft namelijk de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren! Het hoofdproduct van de struisvogel is het lekkere en cholesterolarme Struisvogelvlees. Tijdens dit weekend is het vers verkrijgbaar en natuurlijk is er het broodje Struishamburger van de barbecue! De veren worden verwerkt in o.a. plumeaus en het vet van de struisvogel wordt verwerkt tot cosmeticaproducten. Daarnaast heeft het eigen huismerk struisvogellederwaren “F.Lorinz” in enkele jaren een behoorlijke bekendheid gekregen. Toch proberen Susanne en Floris nog steeds meer Struisvogelgerelateerde producten aan het assotiment toe te voegen. Nieuw in 2018 zijn de kaarsen gemaakt uit het struisvogelvet en de prachtige handgemaakte gegraveerde lampen die van de eieren zijn gemaakt.

Livegeboorte

Enige jaren geleden is er is een eigen broeierij gebouwd met grote broedmachines, zodat ook dit aspect van het houden van Struisvogels in eigen beheer kan worden gedaan. Als alles volgens plan verloopt komen er tijdens het Open Weekend struisvogelkuikentjes uit het ei, de bezoekers kunnen dit dan “live” zien  gebeuren, wat natuurlijk erg speciaal is!

Waardering

Dat de Struisvogelboerderij probeert de gasten een fijne dag te bezorgen is ook de bezoekers niet ontgaan. De vele enthousiaste reacties zorgen ervoor dat de bezoekers zowel op de Facebookpagina van de boerderij als op Google een gemiddeld cijfer van 4,5 op 5 geven aan Monnikenwerve. In 2017 ontvingen Susanne en Floris zelfs het felbegeerde “Certificate of Excellence” van Tripadvisor, dé site waar trips van over heel de wereld worden beoordeeld, een nieuwe mijlpaal voor deze unieke boerderij.

 U vindt Struisvogelboerderij Monnikenwerve op het volgende adres:

 Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Hogeweg 1                                                                                             

4524 KG  Sluis (tussen Sluis en Aardenburg richting Heille)

Tel. +31 (0)117-492131

www.destruisvogel.nl

info@destruisvogel.nl

WANNEER:

19, 20 en 21 mei 2018 van 10.00-18.00 uur.

 

Locatie: 
Struisvogelboerderij Monnikenwerve SLUIS, Hogeweg 1 SLUIS, KnokkeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0031 117492131

Evenement zoeken