20ste Belcanto Classic

20ste Belcanto Classic

maandag 25/08/2014

Op de laatste maandag van de vakantie wordt traditiegetrouw de ‘Belcanto-Classic’ georganiseerd in Westouter.

Wat ooit begon als een weddingschap tussen Guido Belcanto en een aantal streekgenoten, is ondertussen uitgegroeid tot een ware wielerklassieker.

Op een zomerse zondagavond waagde Guido Belcanto het om enkele Westouternaars op een terrasje uit te dagen voor een fietstocht over de heuvels in de streek.

’s Anderendaags stonden 8 uitdagers hem al op te wachten aan datzelfde café. Twee moto’s en een wagen met koersdirecteur maakten het plaatje compleet …

Wat toen als grap was begonnen is nu uitgegroeid tot een wielerevenement met 499 “uitdagers”, liefhebbers van de fiets!

Telkens probeert het organiserend comité (VZW De Belcanto Vrienden) één of meerdere bekende namen, al dan niet met de fiets, aan de start te krijgen.

Op een verkeersvrije omloop worden er zeven ronden van 8,2 km afgelegd in en rond Westouter.

De start wordt altijd om 18u30 gegeven.

De Belcanto-Classic is een ludiek gebeuren. Daarom wordt er gezorgd voor speciale prijzen voor de meest sexy renner, de moedigste, de mooiste outfit, de pechvogel van de dag, de grootste zweter, de mooiste bierbuik, enz..

De Belcanto Classic, een koers om te beminnen, niet om te winnen!

Een uitslag na de koers wordt niet opgemaakt! Vandaar onze leuze “De Belcanto Classic, een koers om te beminnen, niet om te winnen!”

Door de talrijke muzikale en andere activiteiten naast het parcours is het, al zeggen we het zelf, een zeer gezellig evenement.

Locatie: 
Westouter, , WestouterWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken