20-jarige Stemband Hopchora flasht met Watou Westhoek

20-jarige Stemband Hopchora flasht met Watou Westhoek

zaterdag 20/05/2017

Het profaan koor Stemband Hopchora is twintig jaar jong en viert dit jubileum met een concert onder de titel “Flash”, tegelijk een terug- en een vooruitblik, in samenwerking met toneelvereniging Watou Westhoek.

Van bij de start in 1996 opteerde het koor voor een vier- tot zesstemmig profaan repertoire, veelal van buiten gezongen, al dan niet met choreografie. In opvolging van dirigente Lieve Hutsebaut groeide het koor onder Dominiek Orroi dankzij geslaagde tweejaarlijkse concerten en een boeiende mix van hedendaagse liederen tot een 50-koppig gezelschap uit, dat ook buiten de grenzen van Poperinge en zelfs Vlaanderen concerteerde.

Sinds 1 december 2014 is Alexander Besant dirigent. Onder zijn bezieling werken de 35 zangers hard aan een nieuw repertoire en een sterke muzikale beleving.

Het jubileumconcert is een samenwerking met Watou Westhoek: acteurs zorgen mee voor de choreografie tijdens en tussen de liederen. “Flash” duurt tweemaal 45 minuten met pauze. Zangers en acteurs krijgen muzikale begeleiding van pianiste Stephanie Maertens, bassist Dries Chaerle en percussionist Tim Orroi. Het concert wordt financieel gesteund door o.a. de stad Poperinge.

“Flash” op zaterdag 20 mei 2017 om 20u (deuren open om 19.30u), zaal St.-Janscollege Deken De Bolaan Poperinge, VVK 12 euro, ADD 15 euro, <12-jarigen 6 euro, kaarten via alle koorleden of hopchora@gmail.com (0475-81.70.54).

Locatie: 
Sint-Janscollege Poperinge, Deken De Bolaan, PoperingeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0475817054

Evenement zoeken