Zuid-Afrikaanse leerlingen herdenken landgenoot

Zuid-Afrikaanse leerlingen herdenken landgenoot

vrijdag 29/09/2017

Op vrijdag 29 september om 17.15 u.  vindt een korte herdenkingsplechtigheid plaats voor de Zuid-Afrikaanse korporaal Albert Johannes Loubser op Dozinghem Mil. Cem. , Leeuwerikstraat, West-Vleteren.

Korporaal Loubser was een landbouwer uit de westelijke kaapprovincie die in juli 1916 onderscheiden werd voor zijn rol als brancardier tijdens de slag aan de Somme.  In die functie was hij ook actief op 20 september 1917 bij Zonnebeke en op 12 oktober 1917 tijdens de eerste fase van de slag bij Passendale.  Hij werd er zwaar gewond en stierf 5 dagen later na een helse tocht in veldhospitaal nr. 4 in Dozinghem, West-Vleteren.

Deze plechtigheid zal bijgewoond worden door leerlingen van Hoërskool Waterkloof, Pretoria en leerlingen van Sint-Leo Hemelsdaele, Brugge in het kader van een uitwisselingsprogramma. Deze herdenking is een initiatief van Filip Debergh, WO-1 gids, in samenwerking met VIFF (Vrienden in Flanders Fields), het Poperings stadsbestuur en de Zuid-Afrikaanse ambassade.  Iedereen is van harte welkom.

Locatie: 
Dozinghem Military Cemetery, Leeuwerikstraat, ZuienkerkeE-mailadres: 


Telefoon: 
+32497244402

Evenement zoeken