Zomerzoektocht ‘Koekelare op (be)zoek bij Diksmuide en vice versa’

Zomerzoektocht ‘Koekelare op (be)zoek bij Diksmuide en vice versa’

zaterdag 01/06/2019 tot maandag 30/09/2019

Stad Diksmuide en de gemeente Koekelare werken dit jaar samen een zomerse fietszoektocht uit voor het hele gezin van een goede 40 kilometer. In de maanden juni, juli, augustus en september kun je al speurend genieten van de groene omgeving in en rond de rand van de Westhoek. Starten kan in het centrum van Koekelare of Diksmuide. De totale prijzenpot voor de winnaars is met € 1.000 bovendien goed gevuld.

De jaarlijkse zomerzoektocht neemt je dit jaar mee langs de vele landelijke wegen die Diksmuide en Koekelare rijk zijn. Je flirt ook even met de grens van Gistel (Moere), maar duikt dieper de Westhoek in. Het uitzicht op de IJzertoren domineert een groot stuk van de tocht, maar je passeert onder meer ook het Lange Max Museum of houdt even halt op één van beide marktplaatsen, maar eveneens waan je je in niemandsland & geniet je van de rust én het uitzicht onderweg.

Fietsknooppunten
De fietstocht is opgebouwd aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk zodat je volledig kunt focussen op de op te lossen vragen. Is de tocht iets te lang om in één keer te fietsen? Geen probleem, want dankzij de fietsknooppunten kun je zelf snel aanpassen waar nodig. De gpx-bestanden, voor gebruik op de fietspgs, zijn vanaf 1 juni te downloaden op de websites van www.toerismekoekelare.be en www.bezoekdiksmuide.be.

Deelname is volledig gratis en de winnaars gaan naar huis met een streekeigen product of een goed gevulde mand vol, al naargelang hun rangschikking. De totale prijzenpot bedraagt € 1.000.

Praktisch:
De zomerzoektocht loopt van 1 juni t.e.m. 30 september.

Deelnameformulieren zijn vanaf 1 juni gratis te verkrijgen bij de toeristische diensten van Diksmuide en Koekelare.

Meer info:

Dienst toerisme Diksmuide – Grote Markt 6 – 8600 Diksmuide

051/79 30 50 – toerisme@diksmuide.be

Dienst toerisme Koekelare – Sint-Maartensplein 15b – 8680 Koekelare

051/61 04 94 – cultuurentoerisme@koekelare.be

Locatie: 
, , KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 61 04 94

Evenement zoeken