Zomertentoonstelling ‘Een lach … Een traan’

Zomertentoonstelling ‘Een lach … Een traan’

zaterdag 23/06/2018 tot vrijdag 31/08/2018

‘Een lach & een traan’ is anno 2018 het thema van de tweejaarlijkse zomertentoonstelling. Kunst met een lach en een traan als metafoor voor het leven, want vreugde en verdriet maken er onlosmakelijk deel van uit en beïnvloeden dus ook kunstenaars. Een lach en een traan, de essentie van het leven én van kunst.

In deze editie van onze zomertentoonstelling willen we je graag laten stilstaan bij de basisgevoelens. We hopen dan ook dat sommige kunstwerken je weten te beroeren, maar andere dan weer even goed een glimlach op je gezicht toveren of moet je huilen van het lachen…

 

Voorstelling kunstenaars

Laurent Geers zijn voluptueuze vrouwen floreren aan het gemeentehuis en in de tuin van Huis Proot.

Alain Cool zijn werk ‘De bode van de zomer’ kan je bewonderen op de Brouwerijsite.

Het grafisch werk, De Groote Oorlog hertekend, van Linda Wyffels kan je bekijken in de Käthe Kollwitz toren (niet rolstoeltoegankelijk).

Nikola (IOA) Hendrickx zijn cartoons kan je zien in het Fransmansmuseum.

De verrassende assemblagekunst van Patrick Steen kan je zien op de Lange Max site.

Wim De Cauter zijn werk kan je bewonderen in de tuin van Huis Proot en in de Tuin van de Hoop achter de Brouwerijsite.

Kom ook een kijkje nemen in het museum en laat je beroeren door de werken van Käthe Kollwitz op de eerste verdieping van CC De Brouwerij.

Unieke locaties

Alle kunstwerken staan op unieke locaties: een gerestaureerde brouwerij (CC De Brouwerij), een gerenoveerde dokterswoning in Belle Epoquestijl (Huis Proot) of een voormalig boerenerf dat werd omgetoverd tot een niet te missen site voor de WOI-toerist (Lange Max Museum). Of je komt op plaatsen die normaal gezien niet voor het publiek toegankelijk zijn.

 

Laat je lach of traan plakken
Tijdens onze zomertentoonstelling nodigen we jou ook uit om jouw lach of traan te delen. Noteer op een post-it in CC De Brouwerij wat jouw emoties heeft beroerd en plak het op onze post-itwall.  

Laat je gevoelens alvast de vrije loop & geniet van onze zomertentoonstelling!

Locatie: 
, , KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 61 04 94

Evenement zoeken