Yevgueni – Van Hierboven

Yevgueni – Van Hierboven

vrijdag 11/09/2015

Yevgueni is er de groep niet naar om zich boven alles en iedereen verheven te zien. Zo moet u Van Hierboven dus ook niet lezen. Maar laat een sabbat van bijna twee jaar nu net het perspectief hebben geboden om de zaken wat meer van op een afstand te bekijken. Figuurlijk, zeker, maar ook letterlijk. Vanop een duin in Zuid-Afrika bijvoorbeeld, waar Klaas de tekst schreef voor de titelsong Van Hierboven: “van hierboven is het simpel, van hierboven alles klaar, de zee verrolt gewoon haar rimpels, wij zijn hier en zij zijn daar”. 

Na een fijne festivalzomer tourt Yevgueni verder in de culturele centra met de theatershowVan Hierboven. Daarin komt het nieuwe songmateriaal uitgebreid aan bod, maar uiteraard wordt ook het volledige repertoire nog eens grondig omgespit op zoek naar vergeten parels en opgeblonken versies van versleten gewaande klassiekers. 

De voorbije tournees van Yevgueni indachtig mag je ervan uitgaan dat de groep de grenzen van het begrip theatershow opnieuw zal verkennen en verleggen. Het lijkt een paradox, maar het predicaat “bescheiden spektakel” vat misschien nog best samen wat je van een theatershow van deze heren mag verwachten. Klaas in zijn rol als meesterverteller en de bandleden afwisselend als figurant en in de hoofdrol. Spitse vondsten, visuele verfraaiing, verrassende wendingen, sfeer en verstilling, van troost naar feest en alles daartussen. 

Van hierboven kan in feite alles.

Vrijdag 11 september 2015 – 20u

Locatie: 
Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14, NieuwpoortWebsite: 

Evenement zoeken