Wim Vandekeybus / Ultima Vez – Go Figure Out Yourself – in het kader van de Dag van de Dans

Wim Vandekeybus / Ultima Vez – Go Figure Out Yourself – in het kader van de Dag van de Dans

zaterdag 28/04/2018

Maybe it’s a cabaret of questions with no answers’

In 1986 trekt Wim Vandekeybus zich terug in Madrid met een groep jonge, onervaren performers en richt het gezelschap Ultima Vez op. Meer dan dertig jaar later is het gezelschap een begrip in de wereld van de hedendaagse dans, nationaal en internationaal. In de loop der jaren werkte hij radicaal en op authentieke wijze zijn eigen esthetica uit. Op de teller staan meer dan vijftig voorstellingen en films.

Dat Vandekeybus als choreograaf en danser graag grenzen aftast, is al vele jaren duidelijk. In Go Figure Out Yourself doorbreekt hij definitief de denkbeeldige vierde wand in het theater. Een host en zijn gevolg nemen het publiek mee naar het cabaret der vragen waarbij ‘Go Figure Out Yourself’ als enig voorlopig mogelijke antwoord geldt.

Het tempo ligt hoog, er is veel interactie. Vandekeybus’ gezelschap speelt niet langer vóór, maar veeleer met het publiek dat op zijn beurt het landschap vormt voor deze radicale reis. Go Figure Out Yourself is een totaalervaring die balanceert tussen verschillende genres, van dans tot theater en circus.

Locatie: 
MaZ, Magdalenastraat 27, Sint-AndriesWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken

Evenement zoeken