Weekend van de volkscafé

Weekend van de volkscafé

vrijdag 04/04/2014 tot zondag 06/04/2014

Nagelpoepen, bollen door den nul, ringsteken, koekhappen, mastklimmen, zaklopen, kathalzen, kuipke steken, kalotbijten, tweegevecht voor ’t vrouwenvolk, steekspelen, duivenprijskampen, eiersmijting, valiezenkoers, garen eten voor getrouwde vrouwen, pijproken, om ter mooist muilen trekken,,…

Jawel, de derde editie van Weekend van Het Volkscafé is in aantocht! Op 4-5-6 april worden de Westhoek & Pays de Flandre opnieuw het toneel voor de levendige presentatie van een 80-tal vintage volkscafés.  Het grote succes van de vorige edities heeft er voor gezorgd, dat nog meer Westhoekgemeenten deelnemen.  Wat ooit begon in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren, wordt nu uitgebreid met: Staden, Veurne, Lo-Reninge, Langemark-Poelkapelle en Wervik. Maar we gaan in deze editie ook ‘over de schreve’, want in Frans-Vlaanderen hebben we 20 volkscafés die voor extra ambiance zorgen!

Het is maar een bescheiden greep uit het aanbod aan ontspanningsmogelijkheden die vroeger in en rond volkscafés plaatsvonden. Zowel in de Westhoek als in Frans-Vlaanderen,  vind je nog een mooi aanbod aan deze nostalgische kroegen. De uitbaters sloegen de handen in elkaar om hun vaste klanten een weekend lang te verwennen en het grote publiek te laten kennismaken met de typische sfeer van de bruine kroeg.

Een toffe mix van leuke evenementen, volkssporten, muziekoptredens ‘van blues tot musette’, stand up comedy, … zorgen voor extra sfeer. Het volledige programma vind je in een handige brochure, in pocketformaat, die je kan afhalen bij elke dienst voor toerisme in de Westhoek.

De brochure kan gratis worden opgevraagd bij de diensten voor toerisme in de Westhoek of via toerismewesthoek@westtoer.be.

 

Evenement zoeken