WAK: Nocturnefietstocht langs kunstige boekenruilhuisjes

WAK: Nocturnefietstocht langs kunstige boekenruilhuisjes

donderdag 03/05/2018
De Week van de Amateurskunsten brengt kunst bij jou in de buurt. Dit jaar is het thema Kunst Buiten en brengt de dienst Cultuur van stad Oostende kleurrijke boekenruilhuisjes in de publieke ruimte. Benieuwd hoe die daar gekomen zijn en wat het verhaal van de kunstenaar erachter is?

Wie vanaf 27 april langs de drukbezochte en gezellige plekken in Oostende kuiert, zal kleine, kleurrijke huisjes in het straatbeeld opmerken. Die staan er naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten. Het zijn boekenruilhuisjes die onder het motto Take a book, return a book de boodschap uitdragen dat iedereen een boek (of meerdere) mag kiezen, zolang er evenveel terugplaatst. Bovendien kan de lezer-ruiler een persoonlijke boodschap voor de volgende lezer achterlaten. Zo wordt een boekenvondst gecombineerd met een fijn geluksgevoel.

Wil je graag weten waar je al die huisjes kan terugvinden en wat het verhaal achter de creatie ervan is? Tijdens een fietstocht nemen de WAK-kunstenaars je op sleeptouw langs de kunstige boekenruilhuizen. Zo ontdek je de locaties waar zo’n boekenruilhuisje de komende jaren zal staan. De kunstenaars geven je onderweg graag meer uitleg over hun creatie en hoe die tot stand kwam. Schrijf je snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Praktisch

Schrijf je hier in de voor de nocturnefietstocht

Donderdag 3 mei 2018

18.30 uur

Start aan de Japanse tuin

Jouw eigen boekenruilhuisje?

Wil je zelf je gevel/buurt of appartementsblok opfleuren met een uniek boekenruilhuisje? Het kan! De prijs per huisje bedraagt 80,00 euro. UiTPAShouders kunnen in ruil voor 100 punten gratis een boekenruilhuisje bemachtigen, beschilderd door één van de deelnemende kunstenaars. Tip: Nog geen 100 UiTPASpunten? Leg met een aantal pashouders je punten samen!

Locatie: 
Start aan de Japanse Tuin, Japanse Tuin, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059258807

Evenement zoeken