VRT Bigband – toots Thielemans Tribute

VRT Bigband – toots Thielemans Tribute

zaterdag 24/02/2018

Een hommage aan één van onze grootste muzikanten 

Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen op 29 april 1922. Op jonge leeftijd ontdekte hij zijn voorliefde voor jazz. Op driejarige leeftijd speelde hij accordeon, op latere leeftijd maakte hij kennis met de mondharmonica en de gitaar. Op 22 augustus 2016 kwam de virtuoze muzikant te overlijden. 

Zijn bekendste compositie is de jazzwals ‘Bluesette’ uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën meefluit. Toots is niet alleen te horen op platen en cd’s, maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesamstraat, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks (Midnight Cowboy, Turks Fruit, Jean de Florette, …). 

Met de Toots Tribute brengt de VRT Bigband een hulde aan Toots. In dit programma neemt mondharmonica-solist Ben Vanderweyden resoluut het voortouw.

VRT’er en bassist Marijn Daniels richtte de VRT bigband eind 2009 op om de gloriedagen van het BRT jazzorkest en de BRT Bigband te doen herleven. In de laatste 6 jaar groeide de bigband uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de VRT Bigband een hommage aan één van onze grootste muzikanten.

Locatie: 
Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, TorhoutWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 22 11 50

Evenement zoeken

Evenement zoeken