Vikingen in de Lage Landen – Gratis lezing

Vikingen in de Lage Landen – Gratis lezing

donderdag 05/11/2020

Gratis lezing! Inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be

Ze schuimden de zeeën af: bloeddorstig, vernielzuchtig, hongerig naar schatten. Zo zien we de Vikingen. Maar wie waren ze echt? Vooral moordlustige plunderaars of ook kunstenaars, handelaars en ontdekkingsreizigers? We staan stil bij hun niet te onderschatten impact op de Lage Landen.

Archeoloog en onderzoeker Pieterjan Deckers groeide op in Roeselare, doorliep zijn humaniora aan het Klein Seminarie en studeerde in 2005 af aan de KULeuven als licentiaat in de archeologie. Hij vervolmaakte zich aan de universiteit van York (Research in Archeology) en de VUB (Art Studies and Archeology). Op dit moment is hij verbonden aan de universiteit van Aarhus (Denemarken) waar hij zich toelegt op Noordzeecultuur en lange-afstandshandel en de aanwezigheid en impact van de Vikingen in de Lage Landen.

Samen met de Vlaamse archeologe Barbora Wouters verricht hij op dit ogenblik veldwerk in het Deense Ribe, de oudste Scandinavische stad. Vanuit zijn invalshoek als archeoloog schetst Deckers een boeiend beeld van de leefwereld van de Vikingen en impact op de Lage Landen.

Locatie: 
Bibliotheek Harelbeke, Eilandstraat 2, HarelbekeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken