Theater Malpertuis – Ivanov

Theater Malpertuis – Ivanov

donderdag 05/04/2018

Een pittige Tsjechov, gespeeld door acht klasbakken

Ivanov is moe. Nog geen veertig en nu al lijkt het alsof hij zich ‘vertild’ heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit z‘n depressie te willen sleuren. Wie met hem een gesprek wil aanknopen, lijkt op dovemansoren te stoten.

Is het Ivanov die z‘n omgeving lamlegt, of vice versa? Anders dan de kerel die zich bij Tsjechov uit wanhoop een kogel door de kop schiet, situeert regisseur Piet Arfeuille de lethargie van zijn hoofdpersonage tegen het decorum van een praatzieke samenleving die zich uit verveling overgeeft aan futiliteiten en overbodigheden, geldzucht, oeverloos geklets en een onophoudelijk grossieren in meningen.

Het resultaat: een pittige Tsjechov, gespeeld door acht klasbakken, die op niks dan lovende woorden en recensies kon rekenen.

‘De kordate regie-aanpak haalt Tsjechov van onder de stolp. Het samenspel van de acteurs is verbluffend.’  Jan De Smet, De Morgen.

‘Lukas Smolders is een intrigerende Ivanov. Virtuoos en boeiend laat hij de vele nuances en tegenstrijdige gevoelens in de tekst prachtig opborrelen. Een bijzondere acteursprestatie.’ Johan Thielemans – Cobra ****

Spel: Lukas Smolders, Jobst Schnibbe, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete, Eva Schram e.a.

Locatie: 
Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, TorhoutWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 22 11 50

Evenement zoeken

Evenement zoeken